Go Back
+ servings

Bagt havregrød uden sukker

bakes oats med bær og æbler - sund og sød måde at tilberede bagt havregrød på
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Morgenmad
Køkken: amerikanske, Danske
Keyword: grød, havregrød, overnight oats
Antal: 10 stykker

Ingredienser

  • 170 gram havregryn(gerne finvalset)
  • 400 gram plantemælk fx. havre, mandel eller rismælk(eller alternativt alm. mælk)
  • 150 gram blåbær(gerne frisk, men frosne kan bruges)
  • 2 stk. æg(pisket)
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. honning
  • 2 stk. æbler( i mindre tern)
  • 1 tsk. stødt kanel(kan undlades)

Sådan gør du

  • Har du tiden anbefaler jeg at du lader den ubagte grød hvile natten over, så den kan sætte sig. Har du ikke tiden kan den laves med det samme - alternativt hvile en times tid.
  • Sæt ovnen på 180 grader varmeluft eller 200 grader alm. ovn. Vend gryn med havremælk. Pisk æg i en skål og kom i blandingen. Tilsæt bagepulver, honning og salt. Vend blåbær heri. Lad hvile, hvis du har tiden.
  • Kom blandingen i et ildfast fad, en springform på ca. 30 cm i dia. eller et metalkageform på ca. 30 x 25.
  • Skær æble i mindre tern og fordel herover. Drys evt. med stødt kanel.
  • Bag havregrøden i ca. 35-40 min. dejen er fast og let gylden.
  • Nydes kold, varm som den er eller med skiver af banan eller måske skyr vendt med vanillesukker. Jeg hapser den bare som den er. Den holder sig fint i køleskabet i op til en fire - fem dage og kan spises kold eller opvarmes kort i microovnen.
Tried this recipe?Let us know how it was!