400gramplantemælk fx. havre, mandel eller rismælk(eller alternativt alm. mælk)
150gramblåbær(gerne frisk, men frosne kan bruges)
2stk.æg(pisket)
1knivspidssalt
2tsk.bagepulver
3spsk.honning
2stk.æbler( i mindre tern)
1tsk.stødt kanel(kan undlades)
Sådan gør du
Har du tiden anbefaler jeg at du lader den ubagte grød hvile natten over, så den kan sætte sig. Har du ikke tiden kan den laves med det samme - alternativt hvile en times tid.
Sæt ovnen på 180 grader varmeluft eller 200 grader alm. ovn. Vend gryn med havremælk. Pisk æg i en skål og kom i blandingen. Tilsæt bagepulver, honning og salt. Vend blåbær heri. Lad hvile, hvis du har tiden.
Kom blandingen i et ildfast fad, en springform på ca. 30 cm i dia. eller et metalkageform på ca. 30 x 25.
Skær æble i mindre tern og fordel herover. Drys evt. med stødt kanel.
Bag havregrøden i ca. 35-40 min. dejen er fast og let gylden.
Nydes kold, varm som den er eller med skiver af banan eller måske skyr vendt med vanillesukker. Jeg hapser den bare som den er. Den holder sig fint i køleskabet i op til en fire - fem dage og kan spises kold eller opvarmes kort i microovnen.