Go Back
+ servings

Beef teriyaki

Oksetern i en teriyaki sauce med ren umami sauce. Hvidløg, soya og brun farin er med til at give den mest dybe smag. Opskriften på oksekød i teriyaki kommer her.
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: hakket oksekød, hovederet, teriyaki
Køkken: asiatisk
Keyword: oksekød, teriyaki sauce
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram oksekød(fx. flanksteak, entrecote, ribeye eller anden godt stykke kød
  • 3 spsk. majsstivelse(maizena)
  • 4 spsk. sesamolie(eller anden mild olie)
  • Teriyakisauce
  • 2 stk. hvidløgsfed(fintrevet)
  • 2 spsk. riseddike(eller anden lys eddike- ex. hvidvins)
  • 1 tsk. revet frisk ingefær(tørret kan bruges)
  • 0.5 dl. soya
  • 4 spsk. brun farin
  • 1 tsk. sesamolie(eller anden mild olie)
  • 1 tsk. fish sauce
  • 1 tsk. majsstivelse(maizena)
  • evt. en spisekefuld vand

Tilbehør

  • lidt cashewnødder til servering(kan undlades)
  • 1 stk. letdampet broccolihoved

Sådan gør du

  • Skær kødet i mindre tern på ca. 1x1 cm og dup det tørt med køkkenrulle.(så kødet steger og ikke koger)
  • Varm olie i en pande - gerne en wok og steg kødet i et par minutter til det får bliver let gyldent. Vend med maizena og vend undervejs, mens det steger. Læg til side på en tallerken.
  • Kom 1 tsk. sesamolie(eller anden mild olie i samme gryde/wok) På mellemvarme steges hvidløg, ingefær, soya og farin. Fiskeolie og eddike tilsættes og saucen koger op på høj varme under omrøring.Pisk 1 tsk. maizena ved og tilsæt lidt vand(ca. 1 spsk. ) ved og pisk. Kom kødet tilbage i gryden og vend rund til saucen har lagt sig om kødet. Lad retten simre på lav varme i ca. 10 min. under låg. Kig gerne undervejs, så det ikke brænder sig fast.
  • Servér herligheden med ris og måske toppet med cashewnødder og dampet broccoli i mindre buketter.
Tried this recipe?Let us know how it was!