Oksetern i en teriyaki sauce med ren umami sauce. Hvidløg, soya og brun farin er med til at give den mest dybe smag. Opskriften på oksekød i teriyaki kommer her.
500gramoksekød(fx. flanksteak, entrecote, ribeye eller anden godt stykke kød
3spsk.majsstivelse(maizena)
4spsk.sesamolie(eller anden mild olie)
Teriyakisauce
2stk.hvidløgsfed(fintrevet)
2spsk.riseddike(eller anden lys eddike- ex. hvidvins)
1tsk.revet frisk ingefær(tørret kan bruges)
0.5dl.soya
4spsk.brun farin
1tsk.sesamolie(eller anden mild olie)
1tsk. fish sauce
1tsk.majsstivelse(maizena)
evt. en spisekefuld vand
Tilbehør
lidt cashewnødder til servering(kan undlades)
1stk.letdampet broccolihoved
Sådan gør du
Skær kødet i mindre tern på ca. 1x1 cm og dup det tørt med køkkenrulle.(så kødet steger og ikke koger)
Varm olie i en pande - gerne en wok og steg kødet i et par minutter til det får bliver let gyldent. Vend med maizena og vend undervejs, mens det steger. Læg til side på en tallerken.
Kom 1 tsk. sesamolie(eller anden mild olie i samme gryde/wok) På mellemvarme steges hvidløg, ingefær, soya og farin. Fiskeolie og eddike tilsættes og saucen koger op på høj varme under omrøring.Pisk 1 tsk. maizena ved og tilsæt lidt vand(ca. 1 spsk. ) ved og pisk. Kom kødet tilbage i gryden og vend rund til saucen har lagt sig om kødet. Lad retten simre på lav varme i ca. 10 min. under låg. Kig gerne undervejs, så det ikke brænder sig fast.
Servér herligheden med ris og måske toppet med cashewnødder og dampet broccoli i mindre buketter.