Go Back
+ servings

Solbærsyltetøj

opskrift på Solbærsyltetøj med melatin som smager dejligt som pålæg, til vafler, pandekager eller solbærsnitter
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: solbær, syltetøj, syltning
Køkken: Danske
Keyword: hjemmesyltning, marmelade, syltetøj
Antal: 2 glas

Ingredienser

  • 500 gram solbær(nippet fri fra blade og stilke)
  • 2 spsk. vand
  • 300 gram sukker
  • 3 tsk. melatin(det røde brev)

Sådan gør du

  • Kom solbær i en gryde med vand. Skru op på mellemvarme og lad simre i ca. 10 min. Kom sukker, men lad 4 spsk. sukker tilbage i en skål, som vendes med melatin. Sukker og bær koges op og koges med melatin/sukker i ca. 3 min til syltetøjet tykner.
  • For at teste om syltetøjet har den rette tykkelse kan du lægge et par skeer i fryseren og lave en smagsprøve. Tykner det når det rammer den kolde ske er den klar.
  • Kom solbærsyltetøjet på skoldede rene glas.
  • For tyk? Tilsættes lidt ekstra kogende vand til syltetøjet. Kom meget lidt i af gangen.
  • For tynd? Tilsæt 1 tsk. melatin til 2 spsk. sukker og rør sammen inden det kommer i tyltetøjet som koges op igen.
Tried this recipe?Let us know how it was!