Go Back
+ servings

Bagte kartofler med oksekød

Fyldte bagekartofler mexi style med oksekød og bønner
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 55 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: Hovedretter
Køkken: Danske, mexikanske
Keyword: Bagte kartofler med oksekød, fyldte bagekartofler
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. bagekartofler

Fyld

  • 300 gram oksekød
  • 3 spsk. olie
  • 1 dåse røde kidney bønner
  • 2 fed hvidløg(fintrevet)
  • 1 stk. rødløg(finthakket)
  • 1 stk. peberfrugt(i fine tern)
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. spidskommen
  • 4 spsk. tomatpure
  • salt og peber
  • 100 gram revet cheddarost

Sådan gør du

  • Skyl og skrub bagekartofler og skær et snit i overfladen. Pak ind i folie og sæt i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 45 min. til kartoflerne er gennembagte. Kom evt. en kødnål i midten for at mærke efter.
  • På mellemvarme Varmes olie i en gryde- gerne en wok.
  • Kom løg og hvidløg ved og vend et halv minuts tid. Det skal blot vendes til gennemsigtig- ikke brunes.
  • Kom kød ved og skru op, sådan at kødet brunes på alle sider. Krydr med cayennepeber, chili, spidskommen, salt og peber. Tilsæt tomatpure og lad simre under låg i ca. 10 min.
    Tilsæt drænet bønner. Smag kødetretten til. Måske mangler den styrke, salt eller peber?
  • De færdigbagte kartofler pakkes ud. Kræng kartoflerne åbne og kom fyldet i. Fordel ost på toppen og sæt i ovnen på en bageplade med bagepapir og lad osten smelte kortvaringt. Servér eventuelt de fyldte bagekartofler med creme fraiche eller blot som de er. Er der overskydende kød serveres det blot ved siden af.
Tried this recipe?Let us know how it was!