Go Back
+ servings

Hjemmelavet marcipan

Opskrift på hjemmelavet marcipan med mandelmel. Nem opskrift på skøn hjemmelavet marcipan.
Forb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: marcipan, slik
Køkken: danmark
Keyword: hjemmelavet marcipan, julemad, juleslik,, marcipan
Antal: 200 gram

Ingredienser

  • 1 dl. sukker eller rørsukker
  • 1 dl. vand
  • 200 gram smuttet mandler

Sådan gør du

  • Kog vand og sukker hurtigt op til sukker er opløst og køl af. Er det de kolde måneder, kan du sætte sukkervandet udenfor. Så går det stærkt.
  • Kom mandler i en foodprocessor eller god stor minihakker og blend mandlerne til mandelmel. Det tager givetvis et par minutter eller lidt mere. Tilsæt først en 4-5 spiseskefulde af sukkervandet og blend. Tilsæt eventuelt en lille smule mere af af sukkervandet, hvis du synes. Nu har du efterhånden en ægte marcipan foran dig.
  • Kom eventuelt i folie, film eller bagepapir og opbevar på køl. Laver du en større portion, som skal holde længere kan den fryses ned og opbevares i op til tre måneder.
Tried this recipe?Let us know how it was!