Go Back
+ servings

Cannelloni med ricotta og spinat

fyldt pasta med creme af ricotta og spinat.
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: bagt pasta, pasta
Køkken: italienske
Keyword: cannelloni, frisk pasta, fyldt pasta, pasta, pastaret
Antal: 6 personer

Ingredienser

Tomatsauce

  • 4 dl. grøntsagsboullion
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 stk. løg (finthakket) (mellemstore løg)
  • 2 fed hvidløg(finthakket)
  • salt og peber
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 dl. basilikum grofthakkede basilikumblade

Fyldt pasta

  • 300 gram friske pastaplader
  • lidt olie
  • 300 gram frisk spinat
  • 250 gram ricotta
  • 3 fed hvidløg(fintrevet)
  • 1 stk. lille løg(finthakket)
  • 1 tsk. muskatnød(revet)
  • salt og peber
  • 2 stk. æg
  • 150 gram revet mozarella eller frisk mozarella

Sådan gør du

  • Start med at lave fyldet til pastaen.
  • Kom lidt olie i en gryde og kom løg og hvidløg ved. Vend rundt et par minutter til gennemsigtigt. Kom spinat ved og læg låg på til bladende falder sammen. Dræn i en si og afkøl. Rør samme med æg, ricotta, salt, peber og muskatnød.

Tomatsauce

  • Kom løg og hvidløg i en gryde og vend på mellemvarme i lidt olie i et par minutter til de er gennemsigtige.
  • Kom tomater, boullion og oregano ved. Smag til med salt og peber. Lad simre i ca. 10 min. under låg til saucen er en smule kogt ind. Kom basilikum ved.
  • Tænd ovnen på 180 grader. Kom halvdelen af tomatsaucen i et ildfast fad.
  • Kom ricottafyld på et stykke pastaplade og rul let samme. Læg lukningen ned af i saucen. Kom den resterende sauce ved. Sæt i ovnen i ca. 15 min. Kom mozzarella ved og kom tilbage i ovnen i yderligere 10 minutter. Retten er færdig, når pastaen er færdig og saucen boblende varm.
  • Drys med friske basilikum og servér.
Tried this recipe?Let us know how it was!