Ret: bløde boller, boller med kærnemælk, boller med koldskål, koldskålsboller
Køkken: Danske
Keyword: bagværk, klassisk koldskål
Antal: 14boller
Equipment
røreskål eller køkkenmaskine
2 bageplader med bagepapir
2 spisskeer
Ingredienser
10gramgær
3,5deciliterkoldskål
3,5decilitervand fra hanen
4tsk.sukker
3tsk.groft salt
200gramfem kornsblanding eller blandede kerner
750gramhvedemel
lidt vand og kerner til drys
Sådan gør du
Opløs gær med koldskål og vand.
Kom øvrige ingredienser ved og ælt grundigt - brug gerne en køkkenmaskine, da det gør det nemmere, men alternativt brug en grydeske og rør igennem i minimum 10 min. Kom et klæde over og lad hæve på spisebordet i 5-7 timer.
Sæt ovnen på 235 grader ved varmeluft. Sæt ca. 14 klatter med to spiseskeer på to bageplade, mens ovnen varmer op. Kom en teskefuld vand på hver boller og drys med lidt kerner
Bag en plade ad gangen i ca. 12 minutter til overfladen er gylden og sprød.
Bollerne kan fryses ned efter de er let afkølet og kan holde sig her i op til tre måneder.