Go Back
+ servings

Koldskålsboller

Opskrift på boller med koldskål, som hæver ved stuetemperatur i flere timer inde bollerne bages sprøde og lækre. Se opskriften lige her ...
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 14 minutter
Samlet tid: 6 timer 14 minutter
Ret: bløde boller, boller med kærnemælk, boller med koldskål, koldskålsboller
Køkken: Danske
Keyword: bagværk, klassisk koldskål
Antal: 14 boller

Equipment

  • røreskål eller køkkenmaskine
  • 2 bageplader med bagepapir
  • 2 spisskeer

Ingredienser

  • 10 gram gær
  • 3,5 deciliter koldskål
  • 3,5 deciliter vand fra hanen
  • 4 tsk. sukker
  • 3 tsk. groft salt
  • 200 gram fem kornsblanding eller blandede kerner
  • 750 gram hvedemel
  • lidt vand og kerner til drys

Sådan gør du

  • Opløs gær med koldskål og vand.
  • Kom øvrige ingredienser ved og ælt grundigt - brug gerne en køkkenmaskine, da det gør det nemmere, men alternativt brug en grydeske og rør igennem i minimum 10 min. Kom et klæde over og lad hæve på spisebordet i 5-7 timer.
  • Sæt ovnen på 235 grader ved varmeluft. Sæt ca. 14 klatter med to spiseskeer på to bageplade, mens ovnen varmer op. Kom en teskefuld vand på hver boller og drys med lidt kerner
  • Bag en plade ad gangen i ca. 12 minutter til overfladen er gylden og sprød.
  • Bollerne kan fryses ned efter de er let afkølet og kan holde sig her i op til tre måneder.
Tried this recipe?Let us know how it was!