Go Back
+ servings

Verdens bedste grydebrød

En opskrift på grydebrød med rugmel som smager så godt Brødet får en sprød skorpe og en sej krumme og hæver over natten på køl.
Samlet tid: 10 timer
Ret: Brød,, grydebrød, grydebrød med rugmel
Køkken: Danske
Keyword: grydebrød, koldhævet dej, rugmel, verdens bedste grydebrød
Antal: 10 personer

Equipment

  • 1 køkkenmaskine/røreskål
  • 1 støbejernsgryde/eller rømertopf

Ingredienser

  • 10 gram gær
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker eller honning
  • 400 gram hvedemel
  • 100 gram rugmel
  • 4,5 dl. vand

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand. Rør øvrige ingredienser ved og ælt grundigt. Det er nemmest med en køkkenmaskine, men håndkraft med en grydeske kan også bruges.
  • Sæt på køl i ca. 8- 9 timer.
  • Hæld dejen i formen og lad dejen hæve på køkkenbordet i en time
  • Sæt ovnen på 230 grader. når ovnen er fuld varm sættes formen forsigtigt ind. Lad brødet bage under låg i ca. 25-30 min.
  • Tag låget af og bag yderligere 15 min. på 210 grader til brødet er gyldent.
  • Tag forsigtigt brødet ude og afkøl på en rist.
Tried this recipe?Let us know how it was!