Go Back
+ servings

Skøn og nem vanilleis med flormelis

En vanilleis med flormelis,så fløjsblød og lækker. Den kan laves både med og uden ismaskine
Samlet tid: 6 timer
Ret: danske klassiskere, desserter, is
Køkken: Danske
Keyword: flormelis, is,
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 150 gram flormelis
  • 4 æggeblommer = to bægre æggeblommer
  • 3 æggehvider =to bægre æggehvider
  • 1,5 spsk vanillesukker
  • 2 dl piskefløde
  • 3 dl almindelig mælk(mini, let, sød)

Sådan gør du

  • I en skål pisker du hviderne stive.
    I en anden skål pisker du fløden stiv.
    Og i en tredje pisker du æggeblommerne grundigt og tilsætter nu flormelis og vanillesukker. Pisk let. 
    Pisk nu æggeblomme/flormelis-massen sammen med mælken. Vend flødeskum  og hviden i. 
    Læg enten i en ismaskine eller et et fad. Hvis du ikke har en ismaskine anbefaler jeg, at du rører et par gange den første times tid. 
    Du får ca. en liter is ud af denne portion
    Voila! Når isen er frossen er den klar. Pynt med friske bær, karamelsauce, chokolade sauce. You name it!
Tried this recipe?Let us know how it was!