Go Back
+ servings

saftigt grydebrød med amaranth

Antal: 10

Ingredienser

  • 25 gram gær(en halv pakke)
  • 5 dl kærnemælk
  • 1 dl varm vand
  • 125 gram amaranth
  • 200 gram fuldkornshvedemel
  • 780 gram hvedemel
  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i kærnemælk og det lune vand.
    Tilsæt nu amaranth. Rør grundigt. Nu fuldkornshvedemel, og løbende hvedemel. Rør grundigt igennem. Gerne med en køkkenmaskine, dejkrogene på en elpisker eller en stor ske. Sæt til hævning i 1 time med et viskestykke over. 
  • Rør dejen igennem. Smør formen med olie og læg nu dejen i en støbejernsgryde eller en ler romertorf.
  • Sæt låg på og lad dejen hæve i 1 time igen. Tænd ovnen på 180 grader. Sæt forsigtigt formen(med låg) ind i midten af ovnen. Bag brødet i 30 minutter.
  • Tag nu låget af og sæt ovnen op på 225 grader. Bag yderligere i ca. 20 minutter. Nu bliver brødet dejligt sprødt og gylden.
    Tag brødet ud. Efter ca. 15 minutter kan du løsne brødet og hælde det ud på en rist. 
Tried this recipe?Let us know how it was!