Go Back
+ servings

Tærtedej med kvark

Dejligt opskrift på en sprød og nem tærtedej med kvark.
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: frokost, frokosttærte, madtærte
Køkken: Danske
Keyword: creme fraiche, kvark, tærtedej
Antal: 4

Ingredienser

  • 100 gram blødt smør(eller smørbart ala kærgården)
  • 100 gram kvark(alternativt creme fraiche)
  • 200 gram hvedemel
  • 0,5 tsk groft salt

Æggefyld

  • 4 æg
  • 2 dl fløde(eller mager alternativ ala creme fine)
  • 1 dl cremefraiche
  • Lidt salt og peber

Fyld

  • ca. 200 gram kød(ala pølser, skinke skåret i mindre stykker,)
  • ca 100 gram friske spinatblade
  • 1 peberfrugt(skåret i strimler)

Ostetopping

  • 100 gram revet mozarella(eller emmentaler)

Sådan gør du

  • Rør mel, kvark, salt og smør sammen. saml til en masse og fordel i et tærtefad- gerne beklædt med bagepapir.
  • Prik enkelte huller i dejen og bag i en forvarmet ovn på 180 grader(varmeluft) eller 200 grader almindelig ovn. Bages i 15 min. inden den fyldes.
  • Du har nu en madtærte du kan fylde med det du ønsker. I denne madtærte med kvark fyldte jeg pølser, spinat og æggemasse. Følger du denne opskrift gøres følgende:
  • Fordel pølser, skåret i stykker på bunden som har bagt i 15 min. Kom spinat og peberfrugt over. Rør æg med, crem fraiche og fløde og pisk luftig med salt og peber.
  • Fordel over fyldet og drys med revet ost. Bages yderligere i ca. 30 min. til æggemassen er fast.
Tried this recipe?Let us know how it was!