Keyword: linser, linsesuppe, nem vegetarisk mad, røde linser
Antal: 4personer
Ingredienser
200gramrøde linser
1stk.mellemstor bagekartoffel(i grove tern)
2stk.mellemstore løg(grofthakket)
4fedhvidløg(finthakket)
3spsk.olie
3stk.mellemstore gulerødder(skrællet og skåret i skiver a´ca. 1 cm)
1stk.grøntsagsboullion
1litervand
1dåse hakkede tomater
smages til med salt og peber
Sådan gør du
Varm lidt olie i en gryde. Kom løg, hvidløg, gulerødder og kartofler heri. Vend rundt et par minutter på mellemvarme. Tilsæt nu linser, boullion, vand og hakkede tomater. Kom låg på og kog i ca. 15 min. til grøntsagerne er møre.
Med en stavblender eller foodprocessor blender du til en suppe. Hvis du ønsker en mere lind suppe kan du tilsætte lidt mere vand. Server med creme fraiche på toppen(og måske lidt tørret chili) og et godt brød til.