Go Back
+ servings

Klassisk ymerfromage

Skøn klassiker er den her ymerfromage. Top med frisk frugt eller en frugt kompot.
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: desserter, fromage
Køkken: Danske
Keyword: fromage, sunde desserter,, ymer
Antal: 6 personer(til dessert)

Ingredienser

  • 5 plader husblas
  • 5 dl ymer
  • 1/4 l fløde
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 4 spsk. sukker

Sådan gør du

  • Kom husblas i en skål med vand. Lad det ligge i 10 min. Tag pladerne op og smelt over vandbad med det vand der hænger ved, efter du kort har dryppet det af. 
  • Pisk fløden stiv. Pisk ymer med sukker og vanillesukker. Tag lidt fra og rør husblas med det. Nu vender du alt ymerblanding og piskefløde sammen. Smag til med mere vanillesukker, hvis du synes. Kom i små skåle eller en stor. Sæt på køl i min. 1 time. 

Hindbærsauce

  • Kom 200 gram frosne hindbær, 2 spsk. sukker i en gryde. Rør grundigt,  varm op og kom i en skål. Sæt på køl. 
Tried this recipe?Let us know how it was!