Go Back

kage med chiafrø

kage med chiafrø og appelsin
Forb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time
Ret: kage med chiafrø
Køkken: Danske
Keyword: chia og appelsinkage, chiakage, kage med chiafrø

Ingredienser

  • 3 stk. æg
  • 120 gram sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 4 spsk. chiafrø
  • 130 gram hvedemel
  • 0,5 dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 øko appelsin
  • 2 tsk. vanillesukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. 
  • Pisk  æg med sukker til en luftig masse. Kom nu det bløde smør ved. Rør chiafrø, hvedemel, mælk, bagepulver, vanillesukker og skallen af appelsin, samt saften af den halve appelsin ved. Pisk sammen og kom i en smurt bageform på ca. 30 cm i diameter. Sæt i midten af ovnen i ca. 30 min. til der ikke hænger dej ved, når du stikker en pind ved. 
  • Når kagen har afkølet i ca. 30 min. Prikker du huller i kagen med en strikkepind eller en kødnål. Kom saften af den anden halve appelsin ned i hullerne. 
  • Glasur er godt på kagen. Enten en klassisk glasur med flormelis rørt med appelsinsaft eller vand eller en glasur af smeltet mørk eller lys chokolade. 
Tried this recipe?Let us know how it was!