Go Back
+ servings

stor mexikansk pandekage

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 6

Ingredienser

  • 1000 gram hakket oksekød
  • 2 spsk. olie
  • 3 fed hvidløg(finthakket)
  • 4 tsk. paprika
  • 4 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. chili. Krydr med salt og peber

Grøntsagsfyld

  • 1 rød peberfrugt(finhakket)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. rødløg(finthakket)

tortillaer

  • ca 8-10 stk. tortillaer

Revet ost

  • 100 gram revet cheddar
  • 100 gram revet mozarella/gratineringsost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader(180 grader varmeluft). Varm  en gryde med olie. Tilsæt finthakkethvidløg. Rør kort rundt og tilsæt nu oksekød. Brun kødet og tilsæt med spidskommen, paprika, chili, salt og peber. Lad det simre i ca. 5 min. 

Grøntsager

  • Finhak hvidløg,  rødløg og peberfrugt. Kom i en gryde med lidt olie. Vend rundt og lad simre i 5-6 minutter.  

Tortillaer

  • Fordel nu tortillaer på en bradepande(gerne en med let høje kanter. Se billede. Der skal ikke være huller. Tortillaerne skal ligge halvt ud over kanten, så de kan foldes op over hinanden. Fordel først kød, så de stegte grønstager. Til sidst revet ost. Læg kanterne ind over hinanden, så den store pandekage er lukket. Kom en bradepande over i ovnen, sådan at du holder "pandekagen" på plads. 
  • Sæt i midten af ovnen i ca. 30 min. Ved servering kan du bruge en pizzaskærer. Top med creme fraiche, salsa og guacamole. 
  • Luk sammen
  • Den anden bradepande kommer over, for at holde den store pandekage på plads. 
Tried this recipe?Let us know how it was!