Go Back
+ servings

Fastelavnsboller af vandbakkelsesdej

Luftige og søde fastelavnsboller af vandbakkelsesdej
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: boller,, bradepandekager
Køkken: Danske
Keyword: fastelavn, fastelavnsboller, vandbakkelsesdej
Antal: 11 stk

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. sukker
  • 10 spsk. hvedemel
  • 3 stk. mellemstore æg

råcreme med vanillesukker

  • 1 spsk. flormelis
  • 1 stk. pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 1,5 dl fløde

Sådan gør du

  • Vand og smør bringes i kog. Tilsæt nu sukker og mel. Pisk dejen til den slipper gryden og bliver som en stor dejklump. Pisk æggene i en skål for sig. Når dejklumpen har kølet let af, piskes æggemassen løbende i til en fast dej. 
  • Tænd ovnen på 200 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt med en ske, som toppe. Kom i ovnen i ca. 25 min til de er let gyldne. 

råcreme med vanille

  • Pisk æggeblomme med vanillesukker og flormelis. Pisk fløden stiv og vend den ned i æggeblandingen. Når bollerne er afkølet kan de forsigtigt flækkes med en skarp knus og fyldes med vanilleråcreme og måske en god marmelade, som hindbær eller jordbær. 
Tried this recipe?Let us know how it was!