sådan laver du en Buddha bowl med grøntsager og kylling. Serveres den for flere laver du et stort fad ellers kan du portionanrette og servere mindre skål. Jeg er vild med buddha bowl konceptet og det håber jeg også du bliver.
Keyword: buddha bowl, bulgursalat, fyldig salat, spidskålssalat
Antal: 4personer
Ingredienser
0,5stk.spidskål(fintsnittet)
2dl.cous cous
1håndfuldabrikoser(finthakket)
4spsk.fintsnittet frisk mynte
2stk.kyllingebryst
1dl.kogte brune ris(kan undlades)
1stk.squash(skåret i skiver og stegt gyldne i lidt olie)
2stk.peberfrugter( i grove strimler)
2stk.mellemstore gulerødder( i tynde skiver på skrå)
1dl.ristede nødder(cashewnødder, peanuts, mandler, eller andre nødder)
2dl.optøede edamame bønner
4stk.mellemstore buketter broccoli(dampet i lidt vand under låg i 30 sekunder)
Soya dressing
8spsk.soyasauce
4spsk.smagsneutral olie
1stk.citron(saften heraf)
0,5 stk.chili(fintsnittet uden kerner)
2tsk.fintrevet ingefær
Sådan gør du
Steg kyllingebryst i olie eller smør eller en blanding på en slip let pande til kyllingen er gennemstegt. Krydr med salt og peber. Du kan selvfølgelig også bruge rester af kylling eller anden kød. Skær i tynde skiver.
Couscous vendes med dobbeltmængde kogende vand og trækker under låg i ca. 3 min(eller mere) til vandet er opsuget. Løsn let med en gaffel og vend med abrikoser og mynte.
Skiver af squash steges gyldne i lidt olie på begge sider.
Damp brocoolibuketter i kort tid i en smule vand under låg.
Spiskål fintsnittes, peberfrugter skæres i grove strimler og gulerødder i skiver.
Rør dressingen sammen.
Anret i portionskåle eller et stor fad og placer alle ingredienser hver for sig. På den måde kan man tage lige de mængder man har lyst til. Kom dressing over ved servering.