Buddha bowl med grøntsager

Alt det andet, Hverdagsmad til store og små

Buddha bowl med  grøntsager, kylling og soyadressing.  

Prøv den her buddha bowl opskrift som er så velsmagende, sund og nem. En buddha bowl dressing med soya og ingefær topper den lækre portion og giver en skønt måltid

Jeg er så begejstret for de her buddha bowls. Hvoraf navnet stammer aner jeg ikke, men det er egenlig også underordnet. Godt, nærende, farverigt og velsmagende det er det i hvertfald.  Jeg er vild med konceptet. I den her opskrift på en Buddha bowl med grøntsager kan du i princippet bytte ud og bruge det du måtte have liggende. Hvad du bruger er op til dig selv. Måske har du rester i køleskabet som trænger til at blive brugt?

Det er her en Buddha bowl kommer til sin ret. For blander du det du har, både sprøde, dampede  og stegte grøntsager og husker en god dressing er du klar. I den her opskrift på en buddhabowl med kylling og grøntsager har jeg både brugt dampede grøntsager, helt friske grøntsager og stegte. På den måde får man en mere varieret smag og et frisk måltid med fine farver. Nødderne giver sprødhed og fylde og kylling sikrer en længerevarende mæthed. Men kylling kan sagtens undlades, hvis du går efter en vegetarisk udgave.

Jeg har ofte rester i køleskabet. Fra ugens måltider. Det er helt perfekt at samle de smårester der måtte blive i et måltid og nyde som de bliver tryllet om til et sundt og lækkert måltid. Dressingen bør du prøve. Det er prikken over i ´et. Er du ikke til chili undlader du blot eller minimerer mængden. Jeg elsker det og tilsætter chili alle de steder jeg kan komme til det!

Igen, hvordan jeg har sammensat den her buddhabowl kommer helt af de ingredienser jeg selv har liggende. Du kan snildt variere. Blot du lover mig at prøve konceptet af. Det holder!

Velbekomme!

Buddha bowl med grøntsager

Buddha bowl med grøntsager

sådan laver du en Buddha bowl med grøntsager og kylling. Serveres den for flere laver du et stort fad ellers kan du portionanrette og servere mindre skål. Jeg er vild med buddha bowl konceptet og det håber jeg også du bliver.
 
Print opskrift Pin opskrift
25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 0,5 stk. spidskål(fintsnittet)
  • 2 dl. cous cous
  • 1 håndfuld abrikoser(finthakket)
  • 4 spsk. fintsnittet frisk mynte
  • 2 stk. kyllingebryst
  • 1 dl. kogte brune ris(kan undlades)
  • 1 stk. squash(skåret i skiver og stegt gyldne i lidt olie)
  • 2 stk. peberfrugter( i grove strimler)
  • 2 stk. mellemstore gulerødder( i tynde skiver på skrå)
  • 1 dl. ristede nødder(cashewnødder, peanuts, mandler, eller andre nødder)
  • 2 dl. optøede edamame bønner
  • 4 stk. mellemstore buketter broccoli(dampet i lidt vand under låg i 30 sekunder)

Soya dressing

  • 8 spsk. soyasauce
  • 4 spsk. smagsneutral olie
  • 1 stk. citron(saften heraf)
  • 0,5 stk. chili(fintsnittet uden kerner)
  • 2 tsk. fintrevet ingefær

Fremgangsmåde

  • Steg kyllingebryst i olie eller smør eller en blanding på en slip let pande til kyllingen er gennemstegt. Krydr med salt og peber. Du kan selvfølgelig også bruge rester af kylling eller anden kød. Skær i tynde skiver.
  • Couscous vendes med dobbeltmængde kogende vand og trækker under låg i ca. 3 min(eller mere) til vandet er opsuget. Løsn let med en gaffel og vend med abrikoser og mynte.
  • Skiver af squash steges gyldne i lidt olie på begge sider.
  • Damp brocoolibuketter i kort tid i en smule vand under låg.
  • Spiskål fintsnittes, peberfrugter skæres i grove strimler og gulerødder i skiver.
  • Rør dressingen sammen.
  • Anret i portionskåle eller et stor fad og placer alle ingredienser hver for sig. På den måde kan man tage lige de mængder man har lyst til. Kom dressing over ved servering.

Vild med grøntsager ?

Så har

mexi buddhabowl,  Nem salat(til mexi mad)Fristende sund quinoasalat

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest