Laks i kokosmælk med rød karry
Forb. tid: 15 minutter minutter
Tilb. tid: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Ret: asiatisk, danske retter,, fisk, laks med fyld
Køkken: Danske
Keyword: chili, kokosmælk, laks
Antal: 4 personer
- 4 stk. laksefiletter
- 1 stk. rødløg(finthakket)
- 1 spsk. ingefær(revet)
- 2 fed hvidløg(finthakket-eller revet)
- 1 stk. peberfrugt(i skiver)
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. soya
- 1 stk. rød chili(finthakket)
- 1 dåse kokosmælk(400 milliliter)
- 2 store håndfulde frisk spinatblade
- 4 tsk. rød karrypasta
- 2 tsk. sukker
- 1/2 stk. citron eller lime(saften)
Forbered ingredienserne. Dvs. riv ingefær, skyl og skær grøntsager.
Kom olie på en pande og tilsæt rødløg og peberfrugter. Vend kort.
Tilsæt alle øvrige ongredienser og rør sammen, men vent med spinatblade og laks.
Kog det kort op og kom nu spinatblade ved og læg laks på toppen. Kom låg på og lad retten simre på mellemvarme(5 på mit komfur).
Lad laksen blive gennemstegt og grøntsager blive møre og sauce tage smag i cirka 10-12 min. til laksen er akkurat gennemstegt .
Smag retten til, hvis du synes den mangler sødme, salt, syre?
Servér den varme ret med for eksempel ris.