Go Back
+ servings

Broccolisalat med bacon

En broccolisalat- letdampet med bid og grønne farver, drysset med sprød bacon og purløg og den skønneste dressing
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 13 minutter
Ret: Hovedret, Salat
Køkken: Amerikansk, Danske
Keyword: bacon, broccoli, grillmad, purløg
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 stort broccoli (eller to helt små)
  • 300 gram baconskiver
  • 1 lille håndfuld purløg(finthakket)

Dressing

  • 2 tsk. dijon sennep
  • 6 spsk. god olivenolie eller rapsolie
  • 2 tsk. lys balsamico eddike
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær broccoli små buketter og damp i kort tid under låg- den skal stadig have godt med bid.
  • Hæld vandet fra og afkøl broccoli på et ret viskestykke.
  • Kom baconskiver på en bageplade og steg godt gyldne og sprøde i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter. Alternativt bruges en microovn - kom baconskiver på en tallerken og læg et stykke køkkenrulle over. Steg i ca. 5 min. til baconskiverne er helt sprøde.
  • Klip eller skær de sprøde baconskiver i mindre stykker.

Dressing

  • Rør olie med sennep og eddike og smag til med salt og peber.
  • Vend forsigtigt den finthakkede purløg, samt baconstykker med broccolibuketter og kom dressingen over.
  • Servér.
Tried this recipe?Let us know how it was!