En sprød broccoli salat med baconstykker, som kan overbevise selv den mest “broccoli-benægtende” mand/kvinde/barn!
For bacon er jo magisk og særligt i en broccolisalat som den her kommer den til sit rette. Steg helt tilpas sprød, så der er godt med knasen og vend med de let dampede broccoli. Det holder altså max! Purløg er med til at give en let løgsmag, men smager jo ikke direkte af løg, så her kan de fleste være med også.
Lige nu er der purløg i haven. I ret stor stil faktisk. Og er du lige så heldig som jeg, at have dem i haven selv, måske oven i købet med blomster kan du toppe retten af med de fine lilla blomster, som sagtens kan spises og smager ret godt faktisk.
Lige præcis sådan en broccolisalat som den her kan serveres med alt fra grillmad om sommeren til fiske og kyllingeretter(eller andet) i de kolde måneder. Se den gode opskrift lige her:
Broccolisalat tilbehør
En broccolisalat er passende tilbehør til alt fra fiskeretter, oksekød og fjerkræ. Syrlighed fra eddiken gør den frisk og ikke så tung i hverken smag eller konsistens og jeg synes derfor den passer særdeles godt til tungere kødretter ala oksesteg med mere. Men igen. Servér til det hele. Den er frisk og lækker.
Salat med broccoli og bacon
Den her omgang salat med broccoli og bacon er lavet uden den klassiske dressing, som de fleste kender den, med mayonnaise. Det gør den ingenlunde dårligere, men mere frisk i smagen. Fordelen ved at lave den her salat med broccoli og bacon er farven! Den fine grønne broccoli farve bliver ikke dækket af den hvide dressing, dressingen er gennemsigtigt. Win- win, ikke?
Jeg elsker grønne sager på mit spisebord og det er den her virkelig.
Broccolisalat med olie eddike dressing
Broccolisalat med bacon
Ingredienser
- 1 stort broccoli (eller to helt små)
- 300 gram baconskiver
- 1 lille håndfuld purløg(finthakket)
Dressing
- 2 tsk. dijon sennep
- 6 spsk. god olivenolie eller rapsolie
- 2 tsk. lys balsamico eddike
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær broccoli små buketter og damp i kort tid under låg- den skal stadig have godt med bid.
- Hæld vandet fra og afkøl broccoli på et ret viskestykke.
- Kom baconskiver på en bageplade og steg godt gyldne og sprøde i ovnen på 200 grader i ca. 20-30 minutter. Alternativt bruges en microovn - kom baconskiver på en tallerken og læg et stykke køkkenrulle over. Steg i ca. 5 min. til baconskiverne er helt sprøde.
- Klip eller skær de sprøde baconskiver i mindre stykker.
Dressing
- Rør olie med sennep og eddike og smag til med salt og peber.
- Vend forsigtigt den finthakkede purløg, samt baconstykker med broccolibuketter og kom dressingen over.
- Servér.
Lignende opskrifter: Frisk sommersalat med vandmelon, Skøn salat med grapefrugt og ristede nødder
Broccoli salat med bacon
Bacon i ovn(sådan steger du bacon helt sprødt)
Jeg steger altid min bacon i en ovn, hvad enten det er i en almindelig ovn eller en mikroovn. Begge fungerer lige godt. Er det i større mængder bruger jeg ovnen, blot fordi bagepladen er større. Men skal jeg blot bruge en enkel pakke, steger jeg i microovnen af et par omgange.
Er det en almindelig ovn beklæder jeg bagepladen med bagepapir, så ligger alt fedtet her og er så nemt at kassere i skraldespanden.
Er det i microovnen, lægger jeg baconskiverne på en tallerken og kommer et stykke køkkenrulle over. Det modvirker at fedtet spreder sig i microovnen, samt er med til at suge fedtet væk. Resultatet er dejlige sprøde baconskiver.
I mange år tilberedte jeg altid baconskiverne på en pande. Ved ikke hvorfor, for resultatet er så meget bedre i ovnen og svineriet meget mindre. Det er jeg færdig med.
0 kommentarer