Go Back
+ servings

Kylling i ovn med grøntsager

Kylling i fad på grøntsagsbund med masser af smag fra en honning soya marinade. Maden er færdig sammen og passer sig selv i ovnen - nemt og sundt.
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: hel kylling, kylling i fad
Køkken: Danske
Keyword: kylling, kyllingelår
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingelår(frosne eller ferske)
  • 400 gram mindre kartofler(eller store skåret i kvarte)
  • 5 stk. gulerødder(mellemstore)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. citroner(i halve)
  • 2 stk. løg(hvide eller rødløg)
  • salt og peber
  • 1 spsk. tørret rosmarin eller et par kviste af frisk rosmarin

marinade

  • 2 spsk. honning
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 fed fintrevet hvidløg
  • 2 spsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Skræl eller skrub gulerødder, samt kartofler. Skær i grove stykker og kom i et ildfast fad.
  • Fordel løgstykker og hvidløgsfed og kom kylling på toppen. Placer citronstykker.
  • Rør marinade sammen og fordel over kylling og lidt over grøntsagerne.
  • Drys med salt og friskkværnet peber.
  • Sæt i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 45 min. Kig til retten undervejs - måske skal der røres lidt i den eller måske skal den dækkes til de sidste 10 min. med folie. Pres evt. lidt af den bagte citronsaft over kødet ved servering og nyd den skønne honning-marinade ved servering.
Tried this recipe?Let us know how it was!