Go Back
+ servings

Æblemarmelade med ingefær

opskrift på en æblemarmelade med ingefær - cremet og lækker marmelade med æble og ingefær
Forb. tid: 1 time
Ret: æble, ingefær, marmelade
Køkken: Danske
Keyword: æblemarmelade, ingefær, ingefærmarmelade
Servings: 2 glas

Equipment

  • 1 Gryde
  • skoldede og rene marmeladeglas

Ingredienser

  • 1 kilo æbler(gerne let syrlige, men ikke strengt nødvendigt)
  • 2 tsk. revet ingefær(uden skræl)
  • 1,5 dl. vand
  • 450 gram sukker
  • 1/2 stk. citron(saften heraf)
  • evt. atamon

Sådan gør du

  • Æbler skrælles og skæres i både, som halveres.
  • Kommes i en gryde med vand, citronsaft, sukker og ingefær
  • Koges uden låg i ca. 20 min. til frugter er kogt ud
  • Kom marmeladen på rene glas og opbevar på køl, hvis glassene ikke er vendt med atamon. Ellers kan de opbevares ved stuetemperatur.
Tried this recipe?Let us know how it was!