Æblemarmelade med ingefær

Alt det andet, Hjemmesyltning

Æblemarmelade med ingefær

Den her marmelade er lavet med æble og ingefær og smager så skønt! Det er den bedste luksusspise for mig at toppe et stykke rugbrød, franskbrød eller knækbrød med en portion hjemmelavet marmelade med æbler. Konsistensen er blød og lækker, men får en skarphed fra netop ingefæren.

Det holder altså kan jeg fortælle dig. Marmeladen tykner af sige selv fra stivelsen i æblerne og er du ikke til den skarpe og let stærke smag fra ingefæren kan du skære lidt ned styrken og tilsætte lidt mindre.

Opskriften rækker til to glas. Det er måske ikke så meget, men du kan skalere op og ned i opskriften. Æblemarmelade med ingefær er et skøn kombi og jeg kan så meget anbefale dig at prøve den af. Æbler er jo en af de frugter, som vi alle kan skaffe og måske i perioder har for mange af(?) Det her er en dejlig måde at få dem brugt på.

Laver du en større mængde anbefaler jeg at du vender de skoldede opbevaringsglas med atamon. Laver du blot de to glas er det tilstrækkeligt, blot at sørge for at glassene er helt rene – hvis de vel at mærke- opbevares på køl.

Sådan der. Velbekomme!

Æblemarmelade med ingefær

Æblemarmelade med ingefær

Æblemarmelade med ingefær

Æblemarmelade med ingefær

Æblemarmelade med ingefær

opskrift på en æblemarmelade med ingefær - cremet og lækker marmelade med æble og ingefær
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 2 glas

Ingredienser

  • 1 kilo æbler(gerne let syrlige, men ikke strengt nødvendigt)
  • 2 tsk. revet ingefær(uden skræl)
  • 1,5 dl. vand
  • 450 gram sukker
  • 1/2 stk. citron(saften heraf)
  • evt. atamon

Fremgangsmåde

  • Æbler skrælles og skæres i både, som halveres.
  • Kommes i en gryde med vand, citronsaft, sukker og ingefær
  • Koges uden låg i ca. 20 min. til frugter er kogt ud
  • Kom marmeladen på rene glas og opbevar på køl, hvis glassene ikke er vendt med atamon. Ellers kan de opbevares ved stuetemperatur.

Flere dejlige opskrifter på hjemmesyltning

Duften spreder sig i køkkenet og forventningen stiger! Det er lige præcis det jeg holder mest af ved at sylte mine egne frugter. At det er hjemmelavet, helt fra bunden, at jeg ved hvad der er i(!) og at det bare smager så meget bedre end de købte udgaver. Jeg håber du vil prøve det af. Det fortjener du!

Mange hilsner, Benedicte

marmelade med æble og havtorn,

Jordbær marmelade – uden klumper,

Marmelade med skovbær

ingefærmarmelade

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Jane

    Hej Benedicte
    Æblemarmeladen lyder virkelig god, og en god kombination med ingefær. Jeg vil bruge æbler fra haven, og da det primært er nedfaldsæbler, vil jeg skulle skære meget fra og ikke blot fjerne skræl og kernehus. Hvor meget vand, sukker, citron og ingefær tror du der skal bruges til fx 1 kilo æblebåde (altså rensede, skrællede æbler)
    Bedste hilsner
    Jane

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hej Jane

      Lyder lækkert med æblemarmelade af egen avl.Jeg tænker at du går ud fra opskriften, men holder lidt igen med ingefær og smager til til sidst.Det kommer så meget an på sort og smag. Jeg tænker at det hele nok skal blive godt alligevel
      Hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest