Go Back
+ servings

Æblemuffins med crumble

opskrift på de lækreste æblemuffins med crumble - perfekte til efterårets bagværk. eller året rundt såmænd. De her muffins har en perfekt mix af den søde og syrlige æble, som giver en friskhed og saftige muffins med den sprøde crumble på toppen.
Forb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: æblemuffins, Æblemuffins med crumble, muffins
Køkken: Danske
Keyword: æblekage, Æblemuffins med crumble, bagværk, kage, kanel
Servings: 13 muffins
Calories: 270kcal

Equipment

  • 1 røreskål
  • elpisker
  • muffinsforme

Ingredienser

  • 2 æg
  • 160 g sukker
  • 110 gram blødt smør - eller flydende stegemargarine som becel
  • 200 g hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 stk stort æble(eller to mindre) - i små tern

Crumble til æblemuffins

  • 50 g sukker
  • 60 g blødt smør
  • 70 g hvedemel
  • 1/2 tsk. kanelsukker

Sådan gør du

  • tænd ovn på 180 grader(alm. ovn)
  • Skær æbler i mindre tern.
  • Pisk æg, smør og sukker luftigt
  • Vend bagepulver med mel, vanilje og kanel
  • Pisk mel i æggemassen med mælk. Pisk hurtig til samlet dej
  • Kom æblestykker i og fordel i muffinsforme
  • Lav en crumble:
    Smuldr smør med mel, sukker og kanel og fordel over hver muffins
  • Bages i midten af ovnen i ca. 16- 20 min til gylden overflade

Nutrition

Serving: 1muffin | Calories: 270kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!