Æblemuffins med crumble
opskrift på de lækreste æblemuffins med crumble - perfekte til efterårets bagværk. eller året rundt såmænd. De her muffins har en perfekt mix af den søde og syrlige æble, som giver en friskhed og saftige muffins med den sprøde crumble på toppen.
Forb. tid: 35 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Ret: æblemuffins, Æblemuffins med crumble, muffins
Køkken: Danske
Keyword: æblekage, Æblemuffins med crumble, bagværk, kage, kanel
Servings: 13 muffins
Calories: 270 kcal
1 røreskål
elpisker
muffinsforme
2 æg 160 g sukker 110 gram blødt smør - eller flydende stegemargarine som becel 200 g hvedemel 1 dl mælk 1 tsk stødt kanel 2 tsk bagepulver 1 tsk vaniljesukker 1 stk stort æble(eller to mindre) - i små tern Crumble til æblemuffins 50 g sukker 60 g blødt smør 70 g hvedemel 1/2 tsk. kanelsukker
tænd ovn på 180 grader(alm. ovn)
Skær æbler i mindre tern.
Pisk æg, smør og sukker luftigt
Vend bagepulver med mel, vanilje og kanel
Pisk mel i æggemassen med mælk. Pisk hurtig til samlet dej
Kom æblestykker i og fordel i muffinsforme
Lav en crumble:
Smuldr smør med mel, sukker og kanel og fordel over hver muffins Bages i midten af ovnen i ca. 16- 20 min til gylden overflade
Serving: 1 muffin | Calories: 270 kcal