Æblemuffins med crumble topping er en skøn efterårsmuffin, som selvfølgelig kan laves året rundt. Det er blot om efteråret mange af os laver ekstra mange æblekager eller æblemuffins, når æblerne kan plukkes i haven eller bare er ekstra smagskraftige i butikkerne.
Den kombinerer den friske og let syrlige smag af fra æblerne med den søde crumble på toppen. Den her opskrift på æblemuffins med crumble er perfekt til både eftermiddagskagen, men kan såmænd også nydes til morgenmad eller til den lille søde sult eller dessert. De smager for godt!
Det der også gør de her æblemuffins helt perfekte er smagen af den friske æble sammen med smagen af det varme kanelkrydderi.
Hvilke et match! For at bage dem skal du ikke bruge mange ingredienser, så det er ret nem lige at trylle dem frem. Når jeg bager muffins bruger jeg altid genbrugelige silikonemuffinsforme. På den måde har jeg altid muffinsforme på lager. Det er nemt.
Crumblen er det der er med til at give de her æblemuffins deres helt særlige smag og bid og gør de klassiske æblemuffins lidt anderledes og det er da skønt at variere lidt i kageudvalg, smag og konsistens en gang imellem.
Nogle vil påstå at de bruger en helt bestemt slags æbler til æblemuffins, men jeg bruger nu dem jeg har på lager. Men det er klart at de let syrlige æbler, som får en blødhed, når de tilberedes er at foretrække fremfor de mere faste spiseæbler.
Jeg har flere forskellige æbletræer i min have, men når de er spist, ja så kommer jeg bare æbletern i fra de æbler jeg har liggende fra supermarkedet. Det fungerer også.
Æblemuffins med crumble
Æblemuffins med crumble
Ingredienser
- 2 æg
- 160 g sukker
- 110 gram blødt smør - eller flydende stegemargarine som becel
- 200 g hvedemel
- 1 dl mælk
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 stk stort æble(eller to mindre) - i små tern
Crumble til æblemuffins
- 50 g sukker
- 60 g blødt smør
- 70 g hvedemel
- 1/2 tsk. kanelsukker
Fremgangsmåde
- tænd ovn på 180 grader(alm. ovn)
- Skær æbler i mindre tern.
- Pisk æg, smør og sukker luftigt
- Vend bagepulver med mel, vanilje og kanel
- Pisk mel i æggemassen med mælk. Pisk hurtig til samlet dej
- Kom æblestykker i og fordel i muffinsforme
- Lav en crumble:Smuldr smør med mel, sukker og kanel og fordel over hver muffins
- Bages i midten af ovnen i ca. 16- 20 min til gylden overflade
Hvis du er lige så begejstret for æblemuffins og ja, æbler i bagværk sådan generelt, så skal du da søge videre herinde til næste gang du er i bage kage humør. For her finder du masser af inspiration.
Prøv for eksempel de her
Gammeldags æblekage med makroner eller den her Æblekage med kokoslåg. Eller du kan skrive æble eller kage i søgefelt og de dukker op 🙂
Tak fordi du læser med. Det glæder mig så meget.
Noget kunne tyde på at du er glad for hjemmebag og skulle det være tilfældet, så er du velkommen til at finde mere inspiration. Du kan finde Benedictes mad på både pinterest, facebook eller pinterest eller du kan vælge at abonnere på blog. Det gør du på forsiden. På den måde kan du altså se når der er ny kage eller anden inspiration fra mig.
Helt kvit og frit selvfølgelig…
Mange hilsner Benedicte
0 kommentarer