Ret: Bagt hokkaidosuppe med grøntsager , hokkaido, Suppe
Køkken: dansk, Danske
Keyword: Bagt hokkaidosuppe med grøntsager , bagt suppe, hokkaido
Servings: 4portioner
Equipment
1 bageplade med bagepapir
1 blender
Ingredienser
1stk.hokkaido græskar - et lidt mindre et
3stk.peberfrugter - i forskellige farver
3storegulerødder - stave
1stor håndfuldcherrytomater - ca. 10 stk.
3kviste rosmarin - eller to-tre teskefulde(eller efter smag og behag)
1stkstort rødløg - i grove både
1stk.alm. stort hvidt spise løg
3fedhvidløg
3/4 dl.creme fine eller anden fedtfattig fløde
evt en smule citronsaft- for syre
salt og peber
6spskgod olie
Sådan gør du
Tænd ovn på 180 grader ved varmeluft. Halver hokkaidogræskar og fjern kerner.
Kom cherrytomater og hvidløg(som ligger i feddene) i den ene halvdel af græskarret og løg skåret i både i den anden halvdel
Fordel rosmarinkviste(eller tørret krydderurter), gulerødder i stave, samt peberfrugter i både på bagepladen ved siden af. Kom olie over både Hokkaido græskar, samt grøntsager
Bages i midten af ovnen i ca. 35 min. til græskarkøddet er mørt og grøntsager ligeså.
Skrab fyldet af græskarrene ud og kassér skrællen. Kom rosmaringrenene, (men ikke kvisten, som kasseres), samt alle grøntsager og græskarfyldet i en blender og blend. Hvidløg pilles først ud af feddet/skrællen.
Kom fløde ved og smag til med salt, peber og citronsaft. Mangler den væde, kan en anelse kogende vand tilsættes.
Nyd dampende varm og kom måske en klat creme fraiche på toppen. Måske chiliflager, bacontern, brødcroutoner....