Go Back
+ servings

Bagt hokkaidosuppe med grøntsager 

opskrift på en suppe med bagte græskar og grøntsager
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time
Ret: Bagt hokkaidosuppe med grøntsager , hokkaido, Suppe
Køkken: dansk, Danske
Keyword: Bagt hokkaidosuppe med grøntsager , bagt suppe, hokkaido
Servings: 4 portioner

Equipment

  • 1 bageplade med bagepapir
  • 1 blender

Ingredienser

  • 1 stk. hokkaido græskar - et lidt mindre et
  • 3 stk. peberfrugter - i forskellige farver
  • 3 store gulerødder - stave
  • 1 stor håndfuld cherrytomater - ca. 10 stk.
  • 3 kviste rosmarin - eller to-tre teskefulde(eller efter smag og behag)
  • 1 stk stort rødløg - i grove både
  • 1 stk. alm. stort hvidt spise løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3/4 dl. creme fine eller anden fedtfattig fløde
  • evt en smule citronsaft- for syre
  • salt og peber
  • 6 spsk god olie

Sådan gør du

  • Tænd ovn på 180 grader ved varmeluft. Halver hokkaidogræskar og fjern kerner.
  • Kom cherrytomater og hvidløg(som ligger i feddene) i den ene halvdel af græskarret og løg skåret i både i den anden halvdel
  • Fordel rosmarinkviste(eller tørret krydderurter), gulerødder i stave, samt peberfrugter i både på bagepladen ved siden af. Kom olie over både Hokkaido græskar, samt grøntsager
  • Bages i midten af ovnen i ca. 35 min. til græskarkøddet er mørt og grøntsager ligeså.
  • Skrab fyldet af græskarrene ud og kassér skrællen. Kom rosmaringrenene, (men ikke kvisten, som kasseres), samt alle grøntsager og græskarfyldet i en blender og blend. Hvidløg pilles først ud af feddet/skrællen.
  • Kom fløde ved og smag til med salt, peber og citronsaft. Mangler den væde, kan en anelse kogende vand tilsættes.
  • Nyd dampende varm og kom måske en klat creme fraiche på toppen. Måske chiliflager, bacontern, brødcroutoner....
Tried this recipe?Let us know how it was!