Bagt hokkaidosuppe med grøntsager er en super nem og dejlig måde at fremtrylle en hurtig, varmende og nærende hokkaidosuppe frem.

Jeg er ret begejstret for at lave en græskarsuppe på den her måde. Af flere grunde. Det er tidsbesparende, da det kræver et minimum af tid i køkkenet, den indeholder meget lidt fedtstof, og er samtidig en suppe som hele familien spiser. Med største glæde. Se det er jo hele tre ting på én gang.

Serverer jeg en portion bagt, dampende varm hokkaidosuppe for mine strore børn er det altid populært at komme pasta på toppen. Det giver samtidig lidt ekstra fylde. Men croutoner, ristede kerner, chili og meget andet fungerer også. En klat creme fraiche. Det skal da på. Det er klart. Mums.

Bagt hokkaidosuppe med grøntsager 

Bagt hokkaidosuppe med grøntsager 

Bagt hokkaidosuppe med grøntsager

Bagt hokkaidosuppe med grøntsager 

opskrift på en suppe med bagte græskar og grøntsager
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stk. hokkaido græskar - et lidt mindre et
  • 3 stk. peberfrugter - i forskellige farver
  • 3 store gulerødder - stave
  • 1 stor håndfuld cherrytomater - ca. 10 stk.
  • 3 kviste rosmarin - eller tre teskefulde
  • 1 stk stort rødløg - i grove både
  • 1 stk. alm. stort hvidt spise løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3/4 dl. creme fine eller anden fedtfattig fløde
  • evt en smule citronsaft- for syre
  • salt og peber
  • 6 spsk god olie

Fremgangsmåde

  • Tænd ovn på 180 grader ved varmeluft. Halver hokkaidogræskar og fjern kerner.
  • Kom cherrytomater og hvidløg(som ligger i feddene) i den ene halvdel af græskarret og løg skåret i både i den anden halvdel
  • Fordel rosmarinkviste(eller tørret krydderurter), gulerødder i stave, samt peberfrugter i både på bagepladen ved siden af. Kom olie over både Hokkaido græskar, samt grøntsager
  • Bages i midten af ovnen i ca. 35 min. til græskarkøddet er mørt og grøntsager ligeså.
  • Skrab fyldet af græskarrene ud og kassér skrællen. Kom rosmaringrenene, (men ikke kvisten, som kasseres), samt alle grøntsager og græskarfyldet i en blender og blend. Hvidløg pilles først ud af feddet/skrællen.
  • Kom fløde ved og smag til med salt, peber og citronsaft. Mangler den væde, kan en anelse kogende vand tilsættes.
  • Nyd dampende varm og kom måske en klat creme fraiche på toppen. Måske chiliflager, bacontern, brødcroutoner....

 

Bagt hokkaidosuppe med grøntsager 

Andre opskrifter

Hokkaido græskar er det mest nuttede lille og smukke græskar. Det har den fineste orange og let rødlige skal. Ja, egentlig ligner det bare en pænere og lidt mere dekorativt udgave af det store klassiske græskar, som vi bruger til udskæring ved halloweentid. Det har en dejlig smag, som med sine bløde konsistens, men fyldige smag giver lidt nøddetoner fornemmelser.

Hokkaido er lidt nemmere at håndtere end det store græskar og kan bruges i både det søde og det salte køkken. Fra kager til græskarsuppe.

Fik jeg nævnt at den er lav på kalorier, men rig på både A og  C vitaminer… Herligt.

Flere opskrifter med det lille græskar? Så kan du se mere lige her…

Kulmule på hokkaidogræskarMos af hokkaidogræskarSuppe med linser og hokkaido græskar

Og så håber jeg da bare at du bliver lige så vild med suppen som jeg gør. Og skulle du have lyst til mere madinspiration, så er du velkommen til at gøre som mange andre før dig. De har nemlig skrevet deres mail op til at modtage en besked, når der er ny opskrift fra mig. Helt kvit og frit naturligvis.

Mange hilsner Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Henning

    Jeg er igang med at lave retten – spændende og delikat fremgangsmåde. Alt ser godt og lækkert ud, men i fremgangsmåden mangler der beskrivelse af tilførsel af olien fra ingredienslisten.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa 😊
      Godt at det tegner godt … Jeg har nu tilføjet at olie kommer over græskar, samt grøntager inden bagning. Tak 👍🏻
      Mange hilsner Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest