Go Back
+ servings

banankage

Opskrift på en en saftig og lækker banan- min bedste kage opskrift.
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ret: kager
Køkken: Danske
Keyword: banankage
Servings: 20 stykker

Ingredienser

  • 250 gram smeltet og afkølet smør
  • 340 gram sukker
  • 4 stk. æg
  • 5 stk. almindelige størrelse bananer
  • 400 gram hvedemel
  • 70 gram havregryn
  • 4 tsk. vanillesukker
  • 2,5 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 dl. mælk(eller kærnemælk)

Sådan gør du

  • Skræl bananer. Læg i en pose og tryk flade eller kom i en tallerken og mos med en gaffel.
  • Pisk sukker, æg og smør luftigt.
  • Pisk bananer med. Tilsæt havregryn, vanillesukker og mel, som er vendt med natron og bagepulver. Til slut piskes mælk med.
  • Kom i en smurt stor bradepande eller en stor kageform på ca. 30 x 40 cm.
  • Kom ien forvarmet ovn på 200 grader alm. ovn- eller 180 grader varmeluft. Bages i ca. 40-50 min. til kagen er gylden og der ikke hænger dej ved, når der stikkes med en stegepind eller strikkepind. (hold øje undervejs, da det kan gå stærkt til sidst!)
Tried this recipe?Let us know how it was!