Skøn banankage, som endnu aldrig har fejlet mig. Den er saftig, bløde og smager bare rigtig dejligt. Det bliver til en ret stor kage, men det passer mig glimrende, da vi er en stor familie og altid får den spist!
Alternativt er den god at fryse ned og smager lige fremragende efter frysning. Du er selvfølgelig også velkommen til at skalere ned i antal. Det gøres i opskriftsfeltet. Nemt, ikke?
Jeg har altså lavet den her banankage utallige gange. Egentlig er det nok den kage(sammen med brownies som jeg har bagt allerflest gange(Verdens bedste brownies)
Det er en fin måde at få brugt de overmodne bananer på og hvor magisk er det så lige, at de gule bananer indeholder så meget sødme og smag, at du ender med en fin og saftig kage af de lidt for overmodne gule frugter!
Hjemme hos os ender vi altid med at købe for mange bananer og eftersom børnene kun gider at spise de halv-umodne nogle af slagsen, får vi altid nogle halvbrune liggende tilbage.
Fortvivl ikke, der er masser af hurtige gode måder at få dem brugt på. Her er bare et af mine forslag. Jeg ved ikke ikke hvad det er med den her kage, men min oplevelse er at den aldrig fejler, blir´altid luftig og vellykket- og så er den god at servere til større selskaber, da der bliver meget af den.
Banankage
banankage
Ingredienser
- 250 gram smeltet og afkølet smør
- 340 gram sukker
- 4 stk. æg
- 5 stk. almindelige størrelse bananer
- 400 gram hvedemel
- 70 gram havregryn
- 4 tsk. vanillesukker
- 2,5 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 1,5 dl. mælk(eller kærnemælk)
Fremgangsmåde
- Skræl bananer. Læg i en pose og tryk flade eller kom i en tallerken og mos med en gaffel.
- Pisk sukker, æg og smør luftigt.
- Pisk bananer med. Tilsæt havregryn, vanillesukker og mel, som er vendt med natron og bagepulver. Til slut piskes mælk med.
- Kom i en smurt stor bradepande eller en stor kageform på ca. 30 x 40 cm.
- Kom ien forvarmet ovn på 200 grader alm. ovn- eller 180 grader varmeluft. Bages i ca. 50 min. til kagen er gylden og der ikke hænger dej ved, når der stikkes med en stegepind eller strikkepind.
Tip:
Den smager godt som den er, men lidt smeltet chokolade hældt over er nu heller ikke så ringe. Den er også fryseegnet, så det kan klart anbefales. Det er nu rart, at have lidt godt liggende i fryseren til de dage der kommer kaffegæster☕️
Den er rigtig god, men hvad er det du har smurt ovenpå?
hejsa,
Der er ikke noget ovenpå, men overfladen bliver så ganske brun og gylden i min ovn😊
Hvor meget bagepulver skal der i?
Jeg kan kun se natron i ingredienserne 🙂
Tak for din kommentar. 1 tsk. bagepulver. Er tilføjet 😊
Hilsen Benedicte