Skøn banankage

Opskrifter på kager

Skøn banankage, som endnu aldrig har fejlet mig. Den er saftig, bløde og smager bare rigtig dejligt. Det bliver til en ret stor kage, men det passer mig glimrende, da vi er en stor familie og altid får den spist!

Alternativt er den god at fryse ned og smager lige fremragende efter frysning. Du er selvfølgelig også velkommen til at skalere ned i antal. Det gøres i opskriftsfeltet. Nemt, ikke?

Jeg har altså lavet den her banankage utallige gange. Egentlig er det nok den kage(sammen med brownies som jeg har bagt allerflest gange(Verdens bedste brownies)

Det er en fin måde at få brugt de overmodne bananer på og hvor magisk er det så lige, at de gule bananer indeholder så meget sødme og smag, at du ender med en fin og saftig kage af de lidt for overmodne gule frugter!

 

Stor og lækker banankage -den er så god

Banankage

Hjemme hos os ender vi altid med at købe for mange bananer og eftersom børnene kun gider at spise de halv-umodne nogle af slagsen, får vi altid nogle halvbrune liggende tilbage.

Fortvivl ikke, der er masser af hurtige gode måder at få dem brugt på. Her er bare et af mine forslag. Jeg ved ikke ikke hvad det er med den her kage, men min oplevelse er at den aldrig fejler, blir´altid luftig og vellykket- og så er den god at servere til større selskaber, da der bliver meget af den.

Banankage

banankage

Opskrift på en en saftig og lækker banan- min bedste kage opskrift.
Print opskrift Pin opskrift
1 t 10 min
Antal: 20 stykker

Ingredienser

  • 250 gram smeltet og afkølet smør
  • 340 gram sukker
  • 4 stk. æg
  • 5 stk. almindelige størrelse bananer
  • 400 gram hvedemel
  • 70 gram havregryn
  • 4 tsk. vanillesukker
  • 2,5 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 dl. mælk(eller kærnemælk)

Fremgangsmåde

  • Skræl bananer. Læg i en pose og tryk flade eller kom i en tallerken og mos med en gaffel.
  • Pisk sukker, æg og smør luftigt.
  • Pisk bananer med. Tilsæt havregryn, vanillesukker og mel, som er vendt med natron og bagepulver. Til slut piskes mælk med.
  • Kom i en smurt stor bradepande eller en stor kageform på ca. 40 x 40 cm.
  • Kom ien forvarmet ovn på 200 grader alm. ovn- eller 180 grader varmeluft. Bages i ca. 50 min. til kagen er gylden og der ikke hænger dej ved, når der stikkes med en stegepind eller strikkepind.

Tip:

Den smager godt som den er, men lidt smeltet chokolade hældt over er nu heller ikke så ringe. Den er også fryseegnet, så det kan klart anbefales. Det er nu rart, at have lidt godt liggende i fryseren til de dage der kommer kaffegæster☕️

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Camilla

    Hvor meget bagepulver skal der i?
    Jeg kan kun se natron i ingredienserne 🙂

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Tak for din kommentar. 1 tsk. bagepulver. Er tilføjet 😊
      Hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest