Skøn banankage

Skøn banankage, som endnu aldrig har fejlet mig.

Jeg har altså lavet den her banankage utallige gange. Egentlig er det nok den kage(sammen med brownies jeg har bagt allerflest gange(Verdens bedste brownies til Axels 2 års fødselsdag )

Det er en fin måde at få brugt de overmodne bananer på og hvor magisk er det så lige, at de gule bananer indeholder så meget sødme og smag, at du ender med en fin og saftig kage af de lidt lidt overmodne gule frugter!

 

Stor og lækker banankage -den er så god
Banakage

 

 

Hjemme hos os ender vi altid med at købe for mange bananer og eftersom børnene kun gider at spise de halv-umodne nogle af slagsen, får vi altid nogle halvbrune liggende tilbage.

Fortvivl ikke, der er masser af hurtige gode måder at få dem brugt på. Her er bare et af mine forslag. Jeg ved ikke ikke hvad det er med den her kage, men min oplevelse er at den aldrig fejler, blir´altid luftig og vellykket- og så er den god at servere til større selskaber, da der bliver meget af den.

Banankage

Ingredienser:

250 gram smeltet smør/eller flydende margarine

450 g sukker

4 æg

5 alm. størrelse eller 6 mindre overmodne bananer

400 g hvedemel

70 gram havregryn

4 tsk. vanillepulver

2,5 tsk natron

1,5 dl mælk, kærnemælk eller A38

Så er det i gang med at lave banankage:

  • Bananerne skrælles, lægges i en pose og trykkes flade/moses med håndfladen.
  • Smør/margarine, sukker og æg piskes. Grundigt.
  • Bananerne kommes i. Pisk igen.
  • Nu tilsætter du havregryn, hvedemel, natron, vanille og væsken.
  • Rør grundigt og hæld nu i en stor bradepande/stor kageform.
  • Ind i den varme ovn på 200 grader i knap en time. Stik i den efter 40 minutter for liiige at se, hvordan det står til med den. Ovnens varme kan jo variere og der er jo forskel på, om du laver den i en stor bradepande eller en form ligesom jeg.

Tip:

Den smager godt som den er, men lidt smeltet chokolade hældt over er nu heller ikke så ringe. Den er også fryseegnet, så det kan klart anbefales. Det er nu rart, at have lidt godt liggende i fryseren til de dage der kommer kaffegæster☕️

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.