Go Back
+ servings

Bladankage

Skøn gammel opskrift på bladankage- grøn, saftig, nem og lækker med en let smag af mazarinkage
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: bradepandekager, kager
Køkken: Danske
Keyword: bladankage
Servings: 12 stykker

Ingredienser

  • 200 gram blødt smør
  • 225 gram sukker
  • 2 stk. æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1,5 dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vanillesukker
  • 3 tsk. mandelessens(mængde kan variere fra mærket du benytter) Smag evt. til.
  • ca. 4 spsk. grøn frugtfarve (mængden kan også her variere ud fra mærke, men kagen bliver en anelse mere grøn, når den er færdigbagt)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader. 
    Pisk sukker og blødt smør. 
  • Kom æg ved og pisk grundigt til en luftig masse.
  • Vend mel med bagepulver og vanillesukker og pisk i sukkermassen sammen med mælk. 
  • Kom mandelessens og grøn farve i. Pisk grundigt. 
  • Kom i en form på ca. 30x 25 cm. Formen bør være smurt med smør eller være belagt med bagepapir. 
  • Bag I midten af ovnen i ca. 35 min. Den er klar, når den er fast(men ikke hård), når der trykkes let i midten af kagen. 
Tried this recipe?Let us know how it was!