Bladankage

Den her bladankage er ikke min egen opskrift, men min svigermors.  Hun bagte den her så ganske ofte på gården, hvor hun boede med mand og fire børn i det nordjyske tilbage i 1970´erne. Når børnene kom hjem fra skole, var der ganske ofte friskbagt kage til mand, ansatte og ikke mindst  fire børn.

En bladankage er kendetegnet ved særlig to ting: Den ultra grønne farve og en let smag af mandel. Kagen får en smag henad smagen af mazarinkage. Den smager virkelig skønt. Jeg tilsatte glasur med grøn farve, men det var mest for fotoets skyld og ikke smagen. Det er streng taget ikke nødvendigt.

Opskrift på bladankage er lige her

bladankage

Bladankage

Bladankage

Skøn gammel opskrift på bladankage- grøn, saftig, nem og lækker med en let smag af mazarinkage

Antal 12 stykker

Ingredienser

  • 200 gram blødt smør
  • 225 gram sukker
  • 2 stk. æg
  • 250 gram hvedemel
  • 1,5 dl mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vanillesukker
  • 3 tsk. mandelessens
  • ca. 4 spsk. grøn frugtfarve

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 190 grader. 

    Pisk sukker og blødt smør. 

  2. Kom æg ved og pisk grundigt til en luftig masse.

  3. Vend mel med bagepulver og kom blandigen, samt vanillesukker i sukkermassen. 

  4. Kom mandelessens og grøn farve i. Pisk grundigt. 

  5. Kom i en form på ca. 30x 25 cm. Formen bør være smurt med smør eller være belagt med bagepapir. 

  6. Bag I midten af ovnen i ca. 35 min. Den er klar, når den er fast(men ikke hård), når der trykkes let i midten af kagen. 

bladankage

Mere kagesulten?

Vi eeeelsker kage herhjemme. Det gør vi bare. Og bed mig ikke om at vælge min yndlings kage opskrift herinde. For det kan jeg ikke. MEN… altså alle er gode, men alligevel er dog nogle enkelte, som der bare bages mere end andre. Hvad er fælles for dem?

De er :

  • Børnevenlige
  • Holder sig friske længere end en dag
  • Kan laves uden “eksotiske” ingredienser i huset

For eksempel denne her. Den er SÅ læks:

Verdens bedste brownies til Axels 2 års fødselsdag

Eller denne her, som fungerer godt, som en dessertkage serveret med en kugle is, flødeskum, creme fraiche: Verdens bedste æbletærte

Den her kage er en skøn klassisk chokoladekage. Den får masser af smag og saftighed fra kærnemælk og kakaomælk. En af de kager der er gode, at have med i skolen til uddeling eller lignende, da den kan bages dagen før den skal medbringes og stadig er saftig og lækker. Kan toppes med glasur og slik for den ultra børnevenlige udgave✨ skøn kage med kakaomælk

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.