Opløs gær i mælk. Kom sukker og æg ved og rør rundt. brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har. Tilsæt mel, salt og det bløde smør og ælt nu alle ingredienser sammen.
Ælt det i ca. 10 minutter.
Del dejen i to lige store stykker
Hver store klump dej deles i 16 små boller, cirka lige store, men det kommer sig ikke så nøje med at de er præcis lige store. Kom 8 boller i en form og ovenpå igen 8 boller. (jeg bruger forme på ca. 3,5 liter beklædt med bagepapir)
Sæt i køleskabet i ca. 3 timer beklædt med plastikfilm. Tag brødene ud og lad efterhæve i 20 min på køkkenbordet.
Sæt ovnen på 200 grader ved varmeluft. Pensl forsigtigt med lidt mælk. Når ovnen er varm bages brødene i ca. 30 minutter til smukke gyldne.
Efter ca. 10 minutter vendes brødene forsigtigt ud og afkøles på en rist.
Noter
Sådan kan brioche brødet se ud inden det stilles på køl og hæver i ca. 3 timer.