Go Back
+ servings

Briochebrød

opskrift på et lækkert Brioche brød
Forb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer
Ret: brioche, briochebrød, Brød,
Køkken: Danske
Keyword: brioche, briochebrød, brød, franskbrød
Servings: 2 brød

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 2 dl. mælk(køleskabskoldt)
  • 3 spsk. sukker
  • 5 stk. æg
  • 12 gram salt
  • 400 gram blødt smør
  • 900 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gær i mælk. Kom sukker og æg ved og rør rundt. brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har. Tilsæt mel, salt og det bløde smør og ælt nu alle ingredienser sammen.
  • Ælt det i ca. 10 minutter.
  • Del dejen i to lige store stykker
  • Hver store klump dej deles i 16 små boller, cirka lige store, men det kommer sig ikke så nøje med at de er præcis lige store. Kom 8 boller i en form og ovenpå igen 8 boller. (jeg bruger forme på ca. 3,5 liter beklædt med bagepapir)
  • Sæt i køleskabet i ca. 3 timer beklædt med plastikfilm. Tag brødene ud og lad efterhæve i 20 min på køkkenbordet.
  • Sæt ovnen på 200 grader ved varmeluft. Pensl forsigtigt med lidt mælk. Når ovnen er varm bages brødene i ca. 30 minutter til smukke gyldne.
  • Efter ca. 10 minutter vendes brødene forsigtigt ud og afkøles på en rist.

Noter

brioche brød

Sådan kan brioche brødet se ud inden det stilles på køl og hæver i ca. 3 timer.

Tried this recipe?Let us know how it was!