Blødt briochebrød

Opskrifter på brød

Brioche brød – blødt og lækkert briochebrød.

Hvis du lader dig skræmme lidt af smørmængden, så skyldes det at opskriften på briochebrød er på to styk. Men når man alligevel har gang i både bagning og ovn, laver jeg gerne to brød af briochedej på én gang. Du kan blot halvere i opskriften, hvis du synes.

Jeg gør gerne det at jeg halverer  det ene brioche brød og fryser det ned. Så er det rart at have liggende til en anden god gang. Det smager dejligt ristet også.

Hele huset top dufter af smør og sødme, når det bages og det smager fantastisk. Dejen skal have lov til at blive grundigt æltet og jeg anbefaler dig at bruge en køkkenmaskine, hvis du har. Dejkroge på en elpisker kan også bruges.

 

Briochebrød

Briochebrød

Brioche brød

Brioche brød

Briochebrød

opskrift på et lækkert Brioche brød
Print opskrift Pin opskrift
2 timer
Antal: 2 brød

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 2 dl. mælk(køleskabskoldt)
  • 3 spsk. sukker
  • 5 stk. æg
  • 12 gram salt
  • 400 gram blødt smør
  • 900 gram hvedemel

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i mælk. Kom sukker og æg ved og rør rundt. brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har. Tilsæt mel, salt og det bløde smør og ælt nu alle ingredienser sammen.
  • Ælt det i ca. 10 minutter.
  • Del dejen i to lige store stykker
  • Hver store klump dej deles i 16 små boller, cirka lige store, men det kommer sig ikke så nøje med at de er præcis lige store. Kom 8 boller i en form og ovenpå igen 8 boller. (jeg bruger forme på ca. 3,5 liter beklædt med bagepapir)
  • Sæt i køleskabet i ca. 3 timer beklædt med plastikfilm. Tag brødene ud og lad efterhæve i 20 min på køkkenbordet.
  • Sæt ovnen på 200 grader ved varmeluft. Pensl forsigtigt med lidt mælk. Når ovnen er varm bages brødene i ca. 30 minutter til smukke gyldne.
  • Efter ca. 10 minutter vendes brødene forsigtigt ud og afkøles på en rist.

Noter

brioche brød

Sådan kan brioche brødet se ud inden det stilles på køl og hæver i ca. 3 timer.

Brioche brød

Flere opskrifter på hjemmebag

Hvis du har det ligesom mig, så er du pjattet med at bage, eller ihverfald glad for at spise det!

Duften af hjemmelavede lækkert hjemmebag er da top lækkert. Jeg kan anbefale dig at kigge på nogle af de her opskrifter på mad til aftensmaden. Det er godt.

Luftige hotdogbrødBløde og luftige brioche burgerboller

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest