Go Back
+ servings

Butterdejstang med æble og marcipan

opskrift på hjemmelavet butterdejsstang med æble og marcipan
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: kager
Køkken: Danske
Keyword: butterdejssnegle, butterdejsstang, butterdejsstang med æble, butterdejsstang med marcipan, købe butterdej
Servings: 6 personer

Ingredienser

  • 1 plade butterdej - de frosne plader man køber som ligger i lag på frost
  • 1 stk. æble(skrællet og i små tern)
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 40 gram revet marcipan

pensling

  • 1 stk. æg(pisket)
  • 10. stk. mandler(skoldet, pillet og grofthakket)

Sådan gør du

  • Tag butterdejsstangen ud af fryseren. Rul ud til dobbelt størrelse.
    Kom mandler i en skål og kom kogende vand over. Dæk med låg(fx. en omvendt tallerken)Efter et par minutter kasseres vandet og nyt kogende vand hældes over. Efter et par minutter bør mandler være så nemme lige at smutte. Hak i grove stykker.
  • Rør revet marcipan og skrællet æbletern sammen. Vend med stødt kanel.
  • Skær med en kniv, som vist på billede. Altså lad midten være, men skær på skrå ned af. Fordel fyld i midten og fold herefter butterdej ind over midten.
  • Smør butterdejsstangen med pisket æg og drys med hakkede mandler. Kom bagepladen ind i ovnen på 180 grader vareluft i ca. 25 min. til den er let gylden.
  • Skær i passende bidder og nyd lun eller afkølet.
Tried this recipe?Let us know how it was!