Keyword: butterdejssnegle, butterdejsstang, butterdejsstang med æble, butterdejsstang med marcipan, købe butterdej
Servings: 6personer
Ingredienser
1pladebutterdej - de frosne plader man køber som ligger i lag på frost
1stk.æble(skrællet og i små tern)
1tsk. stødt kanel
40gramrevet marcipan
pensling
1stk.æg(pisket)
10.stk.mandler(skoldet, pillet og grofthakket)
Sådan gør du
Tag butterdejsstangen ud af fryseren. Rul ud til dobbelt størrelse. Kom mandler i en skål og kom kogende vand over. Dæk med låg(fx. en omvendt tallerken)Efter et par minutter kasseres vandet og nyt kogende vand hældes over. Efter et par minutter bør mandler være så nemme lige at smutte. Hak i grove stykker.
Rør revet marcipan og skrællet æbletern sammen. Vend med stødt kanel.
Skær med en kniv, som vist på billede. Altså lad midten være, men skær på skrå ned af. Fordel fyld i midten og fold herefter butterdej ind over midten.
Smør butterdejsstangen med pisket æg og drys med hakkede mandler. Kom bagepladen ind i ovnen på 180 grader vareluft i ca. 25 min. til den er let gylden.