Butterdejstang med æble og marcipan

Alt det andet, Opskrifter på kager

Butterdej med æble og marcipan – så starter vores søndag helt okay herhjemme, når trangen til en sød butterdejsstang melder sig. Og det gør den faktisk ikke så sjælden!

For det er heldigvis dejlig nemt at lave en butterdejstang med æble og marcipan, særligt  hvis du gør lige som jeg og bager en kage af færdig butterdej.

Det er faktisk en af de sager jeg altid har i fryseren. De færdige butterdejsplader kan bruges til søde og lækre kager, men er lige så velegnet til aftensmad eller en god frokostret. En madtærte eller butterdejspakker med laks eller skinke er populært herhjemme.

I denne portion har jeg lavet de lækreste butterdejsstænger, som er fyldt med marcipan og æblestykker. Sammen med stødt kanel udgør det en god blanding. Det er ret nemt, smager dejligt og er en alternativ form for wienerbrød.

Jeg køber gerne de butterdejsplader der opbevares i fryseren, på den måde er de længere holdbarhed. De kommer gerne af pakker a´ seks plader per pakke. Men du kan selvfølgelig lige så godt bruge fersk butterdej på rulle.

butterdej med æble og marcipan

Butterdej med æble og marcipan

Butterdejstang med æble og marcipan

opskrift på hjemmelavet butterdejsstang med æble og marcipan
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

 • 1 plade butterdej
 • 1 stk. æble(skrællet og i små tern)
 • 1 tsk. stødt kanel
 • 40 gram revet marcipan

pensling

 • 1 stk. æg(pisket)
 • 10. stk. mandler(skoldet, pillet og grofthakket)

Fremgangsmåde

 • Tag butterdejsstangen ud af fryseren. Rul ud til dobbelt størrelse.
  Kom mandler i en skål og kom kogende vand over. Dæk med låg(fx. en omvendt tallerken)Efter et par minutter kasseres vandet og nyt kogende vand hældes over. Efter et par minutter bør mandler være så nemme lige at smutte. Hak i grove stykker.
 • Rør revet marcipan og skrællet æbletern sammen. Vend med stødt kanel.
 • Skær med en kniv, som vist på billede. Altså lad midten være, men skær på skrå ned af. Fordel fyld i midten og fold herefter butterdej ind over midten.
 • Smør butterdejsstangen med pisket æg og drys med hakkede mandler. Kom bagepladen ind i ovnen på 180 grader vareluft i ca. 25 min. til den er let gylden.
 • Skær i passende bidder og nyd lun eller afkølet.

Kager af færdig butterdej

Jeg arbejder stærkt på at komme med flere opskrifter med butterdej i kager, herinde i maduniverset, men indtil da må i nøjes med denne:

croissant med chokolade

butterdej med æble og marcipan

butterdej med æble og marcipan

 

butterdej med æble og marcipan

 

Butterdej med æble

Der er nogle frugter der er exceptionelt velegnet til at bruge i bagværk. Det kan være i brød, boller, kødretter, salater eller aller bedst: I kager. Jeps, det er æble. Om det er madæbler, som gør sig aller bedst i opvarmet form eller et fast spiseæble. Det gør ingen forskel. Æbler er bare godt.

Om sommeren bugner vores æbletræer  i haven med alle former for æbler. Jeg elsker det syn af de første små blomster der bliver større og større, til de afblomstrer og der i stedet for melder sig små fine knopper, som stille og roligt  udvikler sig til større og større æbler.  Æbler som til sidst, i løbet af sensommeren og efteråret bliver til store spiseklare æbler. Hvilken lykke!

I virkeligheden er det meget hensigtsmæssigt som æblerne først er klar, når sommeren går på hæld. For sensommer og efterår kan for mig godt bringe en smule melankoli med sig. Tanken om den mørke og lange vinter på vej kan virke en smule faretruende for mig! Men dejlige og høstbare afgrøder gør overgangen noget mere tålelig. Har du det som mig?

God bagelyst til dig,

Kh, Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

4 Kommentarer

 1. Tania Boysen

  Kan de fryses efter de er blevet lavet

  Svar
  • Benedicte Thrane

   hejsa,

   Det har jeg ikke forsøgt mig med, så det ville jeg nok ikke gøre😊

   Svar
  • Shiela Egede

   Ja, det kan de !! Vi køber ofte toogoodtogo fra vores lokale brødudsalg, og deres pekankager og andet lavet på butterdej kan sagtens fryses

   Svar
   • Benedicte Thrane

    Sådan. Tip til frysning hermed givet videre 👍🏻😊

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest