Keyword: amerikanske cookies, cookies, paranødder, pecannødder
Servings: 25cookies
Ingredienser
200gramsukker
200grambrun farin
2tsk.vanillesukker (eller vanillepulver eller en halv stang vanille)
1tsk.salt
350gramhvedemel
2tsk.bagepulver
235gramblødt smør
2stk.æg
50grampecannødder(grofthakkede)
200gramchokolade(jegbruger gerne halvt hvid og halv mørk, men du kan sammensætte som du ønsker)
Sådan gør du
Blend nødder og chokolade i en minihakker eller foodprocessor til mellem grove stykker.
Pisk eller rør to slags sukker, vanille, salt sammen. Kom bagepulver og mel ved. Kom det bløde smør, chokolade, nødder og æg ved og rør sammen til en samlet masse. (Jeg foretrækker at bruge min køkkenmaskine- den rører det hele nemt sammen. Men dejkroge på en elpisker kan sagtens bruges)
Form nu små klumper og sæt på bageplade med fem styks af gangen, da de flader meget ud.
Bages på 180 grader i ca. 8 min. De bliver sprøde som de kommer ud og køler af på en bagerist.
Tip. Opbevares i et tæt beholder i op til en måned. Kuglerne kan også opbevares på i fryseren og så bages efterhånden - på samme grader i ca. samme antal minutter.