Cookies med pecannødder og chokolade

Opskrifter på kager

De her cookies med pecannødder og chokolade smager super lækkert. Alt det kræver er (selvfølgelig ingredienserne) og så blødt smør klar. 

De bliver sådan helt tilpas  sprøde i kanten og dejlig bløde i midten. Dejen kan trilles som kugler og herefter sendes i fryseren til en anden gang, hvor kagetrangen melder sig. Så er der nemt hjemmebag.

Nødderne kan skiftes ud til lige de nødder du foretrækker, fra paranødder, mandler, valnødder, hasselnødder og så videre. Jeg bruger en blanding af hvid og mørk chokolade, men brug det du har på lager og foretrækker. Du kan selvfølgelig bruge både chokoladestykker købt til bagning, men personligt foretrækker jeg helt almindelig kogechokolade, som jeg grovhakker i minihakkeren inden. Nemt og billigt.

Anyway, her it goes:

Cookies med pecannødder og chokolade

Cookies med pecannødder og chokolade

Cookies med pecannødder og chokolade

Store cookies - sprøde udenpå og saftige indeni
Print opskrift Pin opskrift
23 min
Antal: 25 cookies

Ingredienser

  • 200 gram sukker
  • 200 gram brun farin
  • 2 tsk. vanillesukker (eller vanillepulver eller en halv stang vanille)
  • 1 tsk. salt
  • 350 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 235 gram blødt smør
  • 2 stk. æg
  • 50 gram pecannødder
  • 200 gram chokolade(jegbruger gerne halvt hvid og halv mørk, men du kan sammensætte som du ønsker)

Fremgangsmåde

  • Blend nødder og chokolade i en minihakker eller foodprocessor til mellem grove stykker.
  • Pisk eller rør to slags sukker, vanille, salt sammen. Kom bagepulver og mel ved. Kom det bløde smør og æg ved og rør sammen til en samlet masse. (Jeg foretrækker at bruge min køkkenmaskine- den rører det hele nemt sammen. Men dejkroge på en elpisker kan sagtens bruges)
  • Form nu små klumper og sæt på bageplade med fem styks af gangen, da de flader meget ud.
  • Bages på 180 grader i ca. 8 min. De bliver sprøde som de kommer ud og køler af på en bagerist.
  • Tip. Opbevares i et tæt beholder i op til en måned. Kuglerne kan også opbevares på i fryseren og så bages efterhånden - på samme grader i ca. samme antal minutter.

Småkager med nødder og chokolade

Nogle gange kommer man frem til en opskrift der bare virker! Sådan en slags, der kan varieres i det uendelige, er nem at røre sammen og ikke kræver et fyldt køkkenskab med alverdens sager. Sådanne opskrifter på cookies er jeg begejstret for.

Jeg bager ofte og har mange favoritopskrifter herhjemme på de sprøde cookies. Nødder og chokolade har altid været et perfekt match. Men er du løbet tør for enten chokolade eller nødder kan du sagtens undlade den ene af slagen og komme samme mængde fyld i. Jeg er ret sikker på, at du alligevel vil ende med en lækkert resultat. God vind derhjemme i køkkenet.

Du vil måske være interesseret i en af følgende opskrifter.

cookies med chokoladestykkerSprøde småkager med mandler og chokolade

Mange bagehilsner, 

Benedicte 🤍

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest