Go Back
+ servings

foccaciabrød

Opskrift på et nemt foccaciabrød, så luftigt og saftigt....
Forb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer
Ret: Brød,, foccacia, foccaciabrød
Køkken: Danske, italienske
Keyword: foccacia brød
Servings: 1 brød

Ingredienser

  • 40 g gær
  • 350 g lunken vand
  • 500 g hvedemel
  • 4 spsk god olie
  • 10 g salt

til overfladen

  • kviste af rosmarin og tørret rosmarin
  • 10 spsk god olivenolie (jo der må ikke spares)
  • evt sorte udstenede oliven og halve cherrytomater
  • Lidt flagesalt

Sådan gør du

  • Bland mel, gær og salt
  • Tilsæt nu vand og olie og brug gerne en køkkenmaskine. Ælt i ca. 5 min. på mellemhastighed
  • Kom i en skål med lidt olie i bunden og læg et klæde over og lad efterhæve i 1 time - eller ca. til dobbelt størrelse
  • Kom nu i en form - brug. fx en bageplade eller en kageform. Tryk dejen så den er ca. 2 cm høj og brug evt. fingerspidser for at lave huller i dejen
  • Lad efterhæve i 20 min mens ovnen varmer til 220 grader varmeluft (dæk med film så den ikke udtørrer
  • Kom nu olie, salt og rosmarinkviste (og eventuelt oliven og halverede cherrytomater)over og kom i midten af ovnen i ca. 25 min. til gylden overflade
Tried this recipe?Let us know how it was!