foccaciabrød
Opskrift på et nemt foccaciabrød, så luftigt og saftigt....
Forb. tid: 2 timer timer
Samlet tid: 2 timer timer
Ret: Brød,, foccacia, foccaciabrød
Køkken: Danske, italienske
Keyword: foccacia brød
Servings: 1 brød
- 40 g gær
- 350 g lunken vand
- 500 g hvedemel
- 4 spsk god olie
- 10 g salt
til overfladen
- kviste af rosmarin og tørret rosmarin
- 10 spsk god olivenolie (jo der må ikke spares)
- evt sorte udstenede oliven og halve cherrytomater
- Lidt flagesalt
Bland mel, gær og salt
Tilsæt nu vand og olie og brug gerne en køkkenmaskine. Ælt i ca. 5 min. på mellemhastighed
Kom i en skål med lidt olie i bunden og læg et klæde over og lad efterhæve i 1 time - eller ca. til dobbelt størrelse
Kom nu i en form - brug. fx en bageplade eller en kageform. Tryk dejen så den er ca. 2 cm høj og brug evt. fingerspidser for at lave huller i dejen
Lad efterhæve i 20 min mens ovnen varmer til 220 grader varmeluft (dæk med film så den ikke udtørrer
Kom nu olie, salt og rosmarinkviste (og eventuelt oliven og halverede cherrytomater)over og kom i midten af ovnen i ca. 25 min. til gylden overflade