Foccaciabrød

Foccaciabrød

Et godt brød er aldrig dårligt og det her foccaciabrød, går du aldrig galt i byen med. 

Et foccaciabrød synes jeg kendetegnes ved et smagfuldt brød, hvor man godt må være lidt generøs med olie og krydderier ala rosmarin eller timian. Tørret kan bestemt bruges, men har du kviste i urtebedet, bruger du gerne dem. Jeg kommer gerne halve cherrytomater og sorte oliven over. Det smager dejligt, men ser endnu flottere  ud.

Send foccaciabrødet på bordet, som tilbehør til tapas, en let suppe, salat eller server såmænd bare til aftensmaden. Det går fint til det hele.

Foccaciabrød

foccaciabrød

foccaciabrød

Friskbagt foccacia-inspireret brød er altid en hitter hos børnene- ja og de voksne også og så ser det altså flot ud på midten af bordet, når der er gæster på besøg. Og at det tilmed er super nemt at lave bliver det jo ikke ringere af.

Med denne grundopskrift, masser af olivenolie og timian/rosmarin kan det næsten ikke gå galt.

Ingredienser:

40 g gær

5 dl lunken vand

1 spsk. flagesalt(eller mindre hvis det er fint eller groft salt)

1 dl. olivenolie

800 g hvedemel

Fyld:

1 dl god olie

flagesalt

tørret eller friske kviste af timian eller rosmarin(jeg foretrækker rosmarin)

Evt. halveret cherrytomater og sorte oliven.

Sådan gør du:

  • Gær opløses i vandet. Salt, olie tilsættes og til sidst melet. Ælt dejen så længe du orker, men gerne en fem minutters tid.
  • Lad dejen hvile i 30 minutter under et klæde.
  • Ælter  dejen let igennem- kom i en kageform beklædt med bagepapir og drys gavmildt med olie, flagesalt og timian/og eller rosmarin. Kom evt. halveret oliven og cherrytomater let ned i dejen. Lav gerne nogle huller i dejen med fingrene, så olien /krydderierne kan lægge sig i hullerne.
  • Kom i ovnen på 200 grader  i ca. 30 minutter på midterste hylde til det er gyldent.

 

foccaciabrød

Duften af hjemmebag er noget af det bedste og min ovn kører dagligt!

Her er nogle af mine favorit- hjemmebags-brød!

Er du til mere hjemmebag kan du for eksempel prøve denne her opskrift:

nemme og saftige boller med græskarkerner

boller med hørfrø

brød med Manitoba mel

Og nej, det er ikke sådan lige at vælge sit yndlingsbrød, så kig dig omkring herinde for flere brødopskrifter. Det er mange.

Du  kan finde mig på facebookPinterest, Instagram, bloglovin eller skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra.

Aller bedste hilsner,

Benedicte 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.