Nemt foccaciabrød
Et godt brød er aldrig dårligt og det her foccaciabrød, går du aldrig galt i byen med.
Et foccaciabrød, synes jeg kendetegnes ved et smagfuldt brød, hvor man godt må være lidt generøs med olie og krydderier ala rosmarin eller timian. Tørret kan bestemt bruges, men har du kviste i urtebedet, bruger du gerne dem. Jeg kommer gerne halve cherrytomater og sorte oliven over. Det smager dejligt, men ser endnu flottere ud.
Send foccaciabrødet på bordet, som tilbehør til tapas, en let suppe, salat eller server såmænd bare til aftensmaden. Det går fint til det hele.
Foccaciabrød
Friskbagt foccacia-inspireret brød er altid en hitter hos børnene- ja og de voksne også og så ser det altså flot ud på midten af bordet, når der er gæster på besøg. Og at det tilmed er super nemt at lave bliver det jo ikke ringere af.
Med denne grundopskrift, masser af olivenolie og timian/rosmarin kan det næsten ikke gå galt.
Jeg synes at et ægte hjemmelavet foccaciabrød bør laves med god olivenolie og der må ikke mangle! Det giver en fantastisk smag til brødet og er med til at give en sprød overflade. Jeg kommer en anelse olie i den skål som dejen hæver i. På den måde glider brødet lige så fint over i fadet hvor det skal hæves og så igen… giver god smag.
Er man sådan helt vildt i god ved sig selv, når det skal spises, ja så kan man komme lidt ekstra olieolie i en lille skål og dyppe brødet… åh jøsses, det er godt 🙂
foccaciabrød
Ingredienser
- 40 g gær
- 350 g lunken vand
- 500 g hvedemel
- 4 spsk god olie
- 10 g salt
til overfladen
- kviste af rosmarin og tørret rosmarin
- 10 spsk god olivenolie (jo der må ikke spares)
- evt sorte udstenede oliven og halve cherrytomater
- Lidt flagesalt
Fremgangsmåde
- Bland mel, gær og salt
- Tilsæt nu vand og olie og brug gerne en køkkenmaskine. Ælt i ca. 5 min. på mellemhastighed
- Kom i en skål med lidt olie i bunden og læg et klæde over og lad efterhæve i 1 time - eller ca. til dobbelt størrelse
- Kom nu i en form - brug. fx en bageplade eller en kageform. Tryk dejen så den er ca. 2 cm høj og brug evt. fingerspidser for at lave huller i dejen
- Lad efterhæve i 20 min mens ovnen varmer til 220 grader varmeluft (dæk med film så den ikke udtørrer
- Kom nu olie, salt og rosmarinkviste (og eventuelt oliven og halverede cherrytomater)over og kom i midten af ovnen i ca. 25 min. til gylden overflade
Duften af hjemmebag er noget af det bedste og min ovn kører dagligt!
Her er nogle af mine favorit- hjemmebags-brød!
Er du til mere hjemmebag kan du for eksempel prøve denne her opskrift:
nemme og saftige boller med græskarkerner
Og nej, det er ikke sådan lige at vælge sit yndlingsbrød, så kig dig omkring herinde for flere brødopskrifter. Det er mange.
Du kan finde mig på facebook, Pinterest, Instagram, bloglovin eller skrive dig op til at modtage en mail, når der er nyt herinde fra.
Aller bedste hilsner,
Benedicte
0 kommentarer