Go Back
+ servings

Gryderet med belugalinser

opskrift på en cremet og nem vegetarisk gryderet med linser - nærmere bestemt belugalinser, som simrer i gryden med grøntsager ig en tomatsauce. Nem, proteinrigt og vegetarisk
Forb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time
Ret: Gryderet med belugalinser
Køkken: Danske
Keyword: gryderet, Gryderet med belugalinser, nem vegetarisk mad, vegetarisk gryderet
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 200 gram kogte belugalinser(eller fra dåse)
  • 2 stk løg- pillet og finthakket
  • 3 stk gulerødder - skrællet og skåret i mindre stykker
  • 2 spsk god olie
  • 2 stk hakkede tomater a´ca. 400 ml(dåser eller karton)
  • 1 stængel blegselleri- finthakket (kan udelades)
  • 3 dl grøntsagsboullion
  • 1 tsk spidskommen
  • salt og peber
  • 3 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk oregano
  • 3 tsk løgpulver
  • 1/2 dl fløde- ex. 18 %(eller mere fedtfattig)
  • 1/2 stk citron

topping

  • sprøde croutoner (kan undlades men er super godt)
  • creme fraiche - for en ekstra cremet vegetarisk gryderet

Sådan gør du

  • Steg blegselleri, løg og gulerødder et par minutter i olie til de dufter. Tilsæt krydderier
  • Kom bouillon og hakkede tomater ved. Lad simre under låg i ca. 10 min.
  • Kom linserne ved og lad simre i yderligere 10 min. Smag til og lad tykne let med lidt fløde. Smag til med lidt syre fra citronen
  • Nyd den varme gryderet med creme fraiche på toppen og gerne sprøde croutoner for en ret også med bid i!

Noter

Tip til gryderet med belugalinser
Bruger du ukogt linser tilsættes de sammen med væden - dvs. hakkede tomater og boullionvand. Så koges de møre her. 
Bruges forkortet linser(enten fordi de er kogt tidligere eller alternativt købt på dåse/karton, så tilsættes de som opskriften foreskriver)
Tried this recipe?Let us know how it was!