opskrift på en cremet og nem vegetarisk gryderet med linser - nærmere bestemt belugalinser, som simrer i gryden med grøntsager ig en tomatsauce. Nem, proteinrigt og vegetarisk
Keyword: gryderet, Gryderet med belugalinser, nem vegetarisk mad, vegetarisk gryderet
Servings: 4portioner
Ingredienser
200gramkogte belugalinser(eller fra dåse)
2stkløg- pillet og finthakket
3stkgulerødder - skrællet og skåret i mindre stykker
2spskgod olie
2stkhakkede tomater a´ca. 400 ml(dåser eller karton)
1stængelblegselleri- finthakket (kan udelades)
3dlgrøntsagsboullion
1tskspidskommen
salt og peber
3tskhvidløgspulver
2tskoregano
3tskløgpulver
1/2dlfløde- ex. 18 %(eller mere fedtfattig)
1/2stkcitron
topping
sprøde croutoner (kan undlades men er super godt)
creme fraiche - for en ekstra cremet vegetarisk gryderet
Sådan gør du
Steg blegselleri, løg og gulerødder et par minutter i olie til de dufter. Tilsæt krydderier
Kom bouillon og hakkede tomater ved. Lad simre under låg i ca. 10 min.
Kom linserne ved og lad simre i yderligere 10 min. Smag til og lad tykne let med lidt fløde. Smag til med lidt syre fra citronen
Nyd den varme gryderet med creme fraiche på toppen og gerne sprøde croutoner for en ret også med bid i!
Noter
Tip til gryderet med belugalinserBruger du ukogt linser tilsættes de sammen med væden - dvs. hakkede tomater og boullionvand. Så koges de møre her. Bruges forkortet linser(enten fordi de er kogt tidligere eller alternativt købt på dåse/karton, så tilsættes de som opskriften foreskriver)