Gryderet med belugalinser er en velsmagende og ret enkel vegetar ret, som til trods for ikke at indeholde kød, heldigvis har masser af protein. Faktisk cirka 24 gram protein pr 100 gram og det er da ret meget! Altså er en vegetarisk gryderet som den her, faktisk ret enestående at servere!
Den er dejlig nem at lave, uanset om du bruger forkogte linser eller tager dem direkte fra posen. Retten tager ikke over 30 minutter, hvis du vel at mærke har tilberedt eller står klar med de sprøde croutoner til at toppe på den færdigtilberedte og dampende varme linse gryderet!
Jern og fibre indeholder belugalinser også, og meget andet godt i øvrigt. Så det er da bare om at sætte i gang.
Jeg får altid associationer til den lækre og dyre belugakaviar og det er da også deraf navnet stammer. De ligner. Lidt.
Linserne holder deres konsistens efter kogning og koger ikke så nemt ud. Jeg tilsætter masser af smag til gryderetten, men er du rutineret ud i vegetariske gryderetter, kan du selvfølgelig tilsætte andre krydderier, fx. cayennepeber eller chili for en stærkere udgave.
Jeg serverer gryderetten med croutoner på toppen og en klat creme fraiche. Det første for at give retten lidt bid. Creme fraichen for at give dem en cremethed. De lækre små linser er gode til at tage smag af de krydderier der tilsættes
Gryderet med belugalinser
Gryderet med belugalinser
Ingredienser
- 200 gram kogte belugalinser(eller fra dåse)
- 2 stk løg- pillet og finthakket
- 3 stk gulerødder - skrællet og skåret i mindre stykker
- 2 spsk god olie
- 2 stk hakkede tomater a´ca. 400 ml(dåser eller karton)
- 1 stængel blegselleri- finthakket (kan udelades)
- 3 dl grøntsagsboullion
- 1 tsk spidskommen
- salt og peber
- 3 tsk hvidløgspulver
- 2 tsk oregano
- 3 tsk løgpulver
- 1/2 dl fløde- ex. 18 %(eller mere fedtfattig)
- 1/2 stk citron
topping
- sprøde croutoner (kan undlades men er super godt)
- creme fraiche - for en ekstra cremet vegetarisk gryderet
Fremgangsmåde
- Steg blegselleri, løg og gulerødder et par minutter i olie til de dufter. Tilsæt krydderier
- Kom bouillon og hakkede tomater ved. Lad simre under låg i ca. 10 min.
- Kom linserne ved og lad simre i yderligere 10 min. Smag til og lad tykne let med lidt fløde. Smag til med lidt syre fra citronen
- Nyd den varme gryderet med creme fraiche på toppen og gerne sprøde croutoner for en ret også med bid i!
Noter
Andre opskrifter som du må prøve af
vegetarisk gryderet med bønner og chili , Vegetarisk kødsovs eller skal der laves sprøde croutoner til at toppe på den lækre gryderet med belugalinser, så er der et bud lige her Sprøde croutoner
0 kommentarer