Go Back
+ servings

gyros med kylling

Opskirft på den bedste gyros med kylling. Lad kylling marinere i den skønneste krydderiblanding og nyd senere et mørt og smagfuldt stykke kød.
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Ret: kylling
Køkken: græske
Keyword: gyros, kylling, kylling med gyros
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 0,5 dl. olie(ex. olivenolie)
  • 1 stk. citron(saften heraf)
  • 4 spsk. græsk yoghurt(alternativ kan skyr bruges)
  • 1 spsk. rødvinseddike
  • 1/2 stk. rødløg(mellmestørrelse) helt finthakket
  • 2 fed hvidløg(finthakket)
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1,5 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. tørret coriander
  • salt og peber

kød

  • ca. 4 stk. kyllingebryst
  • eller anden kød. Ca. 600 gram

Sådan gør du

  • kom alle ingredienser til marinaden i en skål.
  • Rør grundigt sammen. Fordel nu kyllingestykker i marinaden og sørg for at alt er dækket. Du kan vælge at skære kyllingen i mindre stykker eller hele stykker.
  • Når kyllingen har marineret i alt fra 1 time til op til et døgn er det tid til stegning. Steger du på en pande kommer en smule olie på inden kyllingebryst steger på mellemvarme i ca. 6-8 min. pr side til gennemstegt. Skru evt. op til sidst for en gylden stegeskorpe. Bruges en grillpande, skrues en smule op for varmen og kyllingen steger til den er gennemstegt. Bruges en grill steges uden fedtstof. Vend flere gange undervejs, så kyllingen ikke sætter sig fast.
  • Server den varme gyros og kom enten i et pitabrød eller fladbrød og top med rigeligt med grøntsager og gerne tzaziki.
Tried this recipe?Let us know how it was!