lav din egen hjemmelavet te ud af tørrede og friske mynteblade. Det giver en hjemmelavet myntete som smager af meget mere end dem man køber og har samtidig en sundhedsfremmedede effekt
Kom den kogende vand over de tørrede blade(kom evt. i et teæg hvis du ikke ønsker de løse blade i teen)Kom evt. honning ved, hvis du ønsker en sødere udgave.
Lad trække i ca. 5 min. og nyd!
Noter
Sådan laver du hjemmelavet myntete af friske mynteblade.Pluk de friske mynteblade i store bundter og sørg for at få stilken med. Sæt en elastik om stilken og hæng nu til tørre i ca. 3 uger fx. i et skur eller et køkkenskab, hvor der er tørt, men alligevel luftcirkulation. Hæng med stilken op og bladene ned.Alternativt kan bladende tørres i ovnen. Skyl bladene og dup tørre. Kom på en bageplade på 50 grader i 1-2 timer. Hold ovndøren let åben, så dampen kan slippe ud. Herefter kan bladene bankes let eller nuldres af stilken.Opbevar i en tæt beholder i op til 6 måneder.