Go Back

Jødekager

Sprøde og søde jødekager. Smagen af jule og hyggelige stunder sammen.
Samlet tid: 1 time
Ret: bradepandekager, jul, julekager, småkager
Køkken: Danske
Keyword: jøde kager, jødekager, jule kage, julekager

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 150 gram smør
  • 0,5 tsk. hjortetaksalt
  • 70 gram sukker
  • 1 æg(mellem str)

Pynt

  • 1 æg
  • kanelsukker
  • evt. hakkede mander eller hasselnødder

Sådan gør du

  • Hvis du har en foodprocessor, brug den. Det er så nemt. Da kommer du alle ingredienser i og blender til en sammenhængende masse. Hvis du bruger håndkræft, rører du de tørre ingredienser sammen. Smuldr smør i dejen og saml til sidst massen med æg. 
  • Form til en aflang pølse, kom i husholdningsfilm og læg på køl en halv times tid. Så er dejen nemmere at arbejde med. 
  • Skær nu skiver af dejen og læg på bageplade med bagepapir. 

pynt

  • Pisk æg og kom på hver småkage med en bagepensel. Drys kanelsukker og evt. nøddestykker på . 
  • Sæt nu i ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmeluft. Bag i ca. 10 min. Hold øje undervejs, ovne varmer forskelligt.
Tried this recipe?Let us know how it was!