jødekager

Jødekager er bare definitionen på julesmåkager hos os herhjemme. Den runde sprøde småkage, gavmildt drysset med kanelsukker og måske lidt mandler er en dejlig julehitter.

Jøderkager synes jeg skal bages med rigtig smør. Det er det der giver den helt rigtige smag og sprødhed.

Jødekager

jødekager

Ingredienser

  • 250 gram hvedemel
  • 150 gram smør
  • 0,5 tsk. hjortetaksalt
  • 70 gram sukker
  • 1 æg(mellem str)

Pynt

  • 1 æg
  • kanelsukker
  • evt. hakkede mander eller hasselnødder

Sådan gør du

  1. Hvis du har en foodprocessor, brug den. Det er så nemt. Da kommer du alle ingredienser i og blender til en sammenhængende masse. Hvis du bruger håndkræft, rører du de tørre ingredienser sammen. Smuldr smør i dejen og saml til sidst massen med æg. 

  2. Form til en aflang pølse, kom i husholdningsfilm og læg på køl en halv times tid. Så er dejen nemmere at arbejde med. 

  3. Skær nu skiver af dejen og læg på bageplade med bagepapir. Sæt nu ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmeluft.

pynt

  1. Pisk æg og kom på hver småkage med en bagepensel. Drys kanelsukker og evt. nøddestykker på . 

Brændte mandler er også en sikker julehitter. Bare duften… uhmmm. Det er simpelthen læks!

Efter en juletur til London sidste jul, fik jeg brændte mandler på hjernen. Rent postivt ment. Her duftede skønt af brændte mandler overalt i gaderne. Jeg lavede derfor en opskrift på brændte mandler lavet i microbølgeovnen, da vi kom hjem igen. Det er for nemt og smagen er lige som den skal være: https://benedictesmad.dk/om-braendte-mandler-og-en-juletur-til-london/

Jødekager

Og hvorfor hedder det så lige jødekager? Jeg har googlet lidt på det og det er er den her forklaring jeg finder flest steder. Betegnelsen jødekage opstod i 1700-tallet fordi forskellige kager blev solgt af jødiske bagerier. Kagen som den er i dag stammer dog tilbage fra 1856 og er af dansk oprindelse og må have fået navnet fordi dens udseende mindede om mere eksotiske kager fra fortidens jødiske bagerier(Wikipedia)

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.