yderligere et par spiseskefulde sukker til at blande med melatin
Sådan gør du
Kom bærrene i en gryde. Kom vand ved.
Sæt stille i kog på lidt over mellemvarme(niveau 5 på mit komfur)
Efter en ti minutter tilsættes de 2 dl. sukker(og evt. vanilje). Kog under låg i ca. 5 minutter. Blend det hele så der ikke er klumper i. Kom tilbage i gryden.
Vend melatin med de sidste par spiseskefulde sukker. Tilsæt til den blendede marmelade og kog hurtigt op til det stivner.
Kom på skoldede og helt rene glas.
Glassene kan vendes med atamon, hvis de skal opbevares i længere tid. Ellers er det nok blot at komme marmeladen på skoldede glas, hvis de opbevares på køl. De kan holde sig i op til en måned.
Tip. For at sikre dig, at marmeladen er tilpas stivnet kan du komme en spiseskefuld marmelade på en iskold ske. Så stivner det hurtigt og du kan se, om den er tilpas stivnet.