Nem og hurtig opskrift på jordbærmarmelade uden klumper. Nem og cremet marmelade. Smager dejligt og sødt.
Kender du dem der ikke bryder sig om klumper i deres jordbærmarmelade?
Det gør jeg ihvertfald. Faktisk kender jeg både børn og voksne der ikke bryder sig om det. Derfor laver jeg ofte en god portion jordbærmarmelade uden klumper. Gerne en stor portion, for så kommer jeg et par glas på køl og så er der altid et glas klumpefri jordbærmarmelade klar til børnene herhjemme. Det smager skønt på en skive knækbrød eller franskbrød.
Her får du den nemmeste og bedste cremede jordbærmarmelade, som er så hurtig at lave. Uden meget sukker. Modsat dem du køber i supermarkedet, som ofte er meget sukkerholdige.
Den her koster meget lidt(ift. de færdigkøbte), da du får meget bær, lidt vand og også kun lidt sukker ud af denne portion.
Du skal bruge følgende få ingredienser til at lave jordbærmarmelade – uden klumper.
Jordbærmarmelade uden klumper
jordbærmarmelade uden klumper
Ingredienser
- 1000 gram frosne eller friske jordbær
- 5 spsk. vand(så det ikke brænder til bunden)
- 3 tsk. vaniljesukker(kan undlades)
- 2 dl. sukker
- 3 tsk. melatin
- yderligere et par spiseskefulde sukker til at blande med melatin
Fremgangsmåde
- Kom bærrene i en gryde. Kom vand ved.
- Sæt stille i kog på lidt over mellemvarme(niveau 5 på mit komfur)
- Efter en ti minutter tilsættes de 2 dl. sukker(og evt. vanilje). Kog under låg i ca. 5 minutter. Blend det hele så der ikke er klumper i. Kom tilbage i gryden.
- Vend melatin med de sidste par spiseskefulde sukker. Tilsæt til den blendede marmelade og kog hurtigt op til det stivner.
- Kom på skoldede og helt rene glas.
- Glassene kan vendes med atamon, hvis de skal opbevares i længere tid. Ellers er det nok blot at komme marmeladen på skoldede glas, hvis de opbevares på køl. De kan holde sig i op til en måned.
- Tip. For at sikre dig, at marmeladen er tilpas stivnet kan du komme en spiseskefuld marmelade på en iskold ske. Så stivner det hurtigt og du kan se, om den er tilpas stivnet.
Opskrifter på hjemmelavet marmelade
Intet slår hjemmelavet marmelade. Lækker og cremet hjemmelavet marmelade. Min familie nægter efterhånden at spise de købte udgaver. Som i nægter! Men de hjemmelavede udgaver? Dem vil de meget gerne spise. Men det smager jo også bedre. Og fordelen? Man ved hvad der kommer i og kan selv begrænse sukkermængden.
Vil du se flere opskrifter på hjemmelavede marmelade. Så se nogle af de her:
marmelade med æble og havtorn, Blomme marmelade, Marmelade med skovbær
0 kommentarer