Go Back
+ servings

kærnemælkshorn

Opskrift på klassiske kærnemælkshorn - horn med kærnemælk, der smager helt perfekt til eftermiddagskaffen eller til det lille mellemmåltid.
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: Brød,, kage, kærnemælkshorn
Køkken: Danske
Keyword: horn, kager, kærnemælk, kærnemælksboller, kærnemælkshorn, kærnemælkskage
Servings: 16 kærnemælkshorn

Equipment

  • 1 røreskål
  • 1 bageplade med bagepapir
  • 1 røreske

Ingredienser

  • 0,5 dl. lunken vand
  • 25 gram gær
  • 2 dl. kærnemælk
  • 1 æg
  • 60 gram blødt smør
  • salt
  • 1 spsk. sukker
  • 400 gram hvedemel
  • evt. perlesukker til drys
  • 1 stk. æg ( til pensling)

fyld 1

  • 100 gram marcipan ( i stave)

fyld 2

  • 60 gram marcipan
  • 60 gram smør
  • 4 spsk. sukker

Glasur

  • flormelis og en smule vand piskes sammen og kommer på de afkølede kærnemælkshorn.

Sådan gør du

  • Opløs gær i vand. Kom kærnemælk, æg, sukker og mel ved. Ælt nu salt ved. Ælt til en samlet dej.
  • Lad hvile under et klæde i 1 time.
  • Sæt ovnen på 180 grader. Del i to klumper og strø mel på bordet. Rul begge kugler ud og rul til en størrelse på ca. 35 cm i diameter.
  • Brug en pizzahjul hvis du har og skær nu 8 stykker pr. kugle. Kom fyld på den tykke ende og rul ned mod den lille snip. Pensl med pisket æg og drys for eksempel med perlesukker(hvis du ikke kommer glasur på ellers undlader du)
  • Læg på en bageplade med bagepapir. Sæt i en forvarmet ovn og bag på 180 grader(varmeluft) i ca. 12 minutter til let gyldne og skinnende.
Tried this recipe?Let us know how it was!