Kærnemælkshorn med marcipan

Opskrifter på brød, Opskrifter på kager

Lækre kærnemælkshorn 

en opskrift på gammeldags kærnemælkshorn, som jeg husker dem fra bageren som barn.

Men hvorfor egenlig tage til bageren, når man kan bage de lækreste kærnemælkshorn hjemme i eget køkken, som tilmed kan fryses ned og tages op som lysten til de lækre klassiske kærnemælkshorn dukker op!?

Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn

kærnemælkshorn

Opskrift på klassiske kærnemælkshorn - horn med kærnemælk, der smager helt perfekt til eftermiddagskaffen eller til det lille mellemmåltid.
Print opskrift Pin opskrift
1 t 30 min
Antal: 16 kærnemælkshorn

Ingredienser

  • 0,5 dl. lunken vand
  • 25 gram gær
  • 2 dl. kærnemælk
  • 1 æg
  • 60 gram blødt smør
  • salt
  • 1 spsk. sukker
  • 400 gram hvedemel
  • evt. perlesukker til drys
  • 1 stk. æg ( til pensling)

fyld 1

  • 100 gram marcipan ( i stave)

fyld 2

  • 60 gram marcipan
  • 60 gram smør
  • 4 spsk. sukker

Glasur

  • flormelis og en smule vand piskes sammen og kommer på de afkølede kærnemælkshorn.

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vand. Kom kærnemælk, æg, sukker og mel ved. Ælt nu salt ved. Ælt til en samlet dej.
  • Lad hvile under et klæde i 1 time.
  • Sæt ovnen på 180 grader. Del i to klumper og strø mel på bordet. Rul begge kugler ud og rul til en størrelse på ca. 35 cm i diameter.
  • Brug en pizzahjul hvis du har og skær nu 8 stykker pr. kugle. Kom fyld på den tykke ende og rul ned mod den lille snip. Pensl med pisket æg og drys for eksempel med perlesukker(hvis du ikke kommer glasur på ellers undlader du)
  • Læg på en bageplade med bagepapir. Sæt i en forvarmet ovn og bag på 180 grader(varmeluft) i ca. 12 minutter til let gyldne og skinnende.

Kærnemælkshorn med marcipan

Jeg synes at  marcipan er skønt i de her kærnemælkshorn. De giver et sødt fyld med en mild smag og fyldet bliver i dejen fremfor at flyde ud under bagning.

Da marcipan har en lang holdbarhed(sikkert på grund af sukkerindholdet) kan den holde sig i flere måneder. Jeg køber gerne en større portion lige efter juletid, når prisen ofte er nedsat. Så kommer jeg nogle pakker på frys og bruger løbende, som jeg laver bagværk med marcipan.

De lækre horn kan snildt fryses ned og jeg kommer dem gerne i børnenes madpakker, når der skal være en ekstra god snack. Så kommer den i madpakken, når den er frossen og er således med til at at holde alt maden kølig.

De kan også lunes kort tid i enten microovnen  eller i toasteren. Helt perfekt til den lille søde sult -eller hvis man skulle være heldig at der dukker uventede folk ind af døren.

Kærnemælkshorn

Du vil måske være interesseret i nogle af disse opskrifter

Bløde boller med citronBløde chokoladeboller

Mine nyeste opskrifter 

Dem kan du finde på både Facebook, pinterest og instagram. Det ville være skønt om vi mødes herinde om vores fælles interesse. Mad og kager 🙂

Mange hilsner, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest